Search:
Vrijkomende Agrarische Bebouwing VAB - Hoogsteder architecten
10722
post-template-default,single,single-post,postid-10722,single-format-standard,edgt-core-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,hudson-ver-1.6, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,fade_push_text_top,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
Vrijkomende agrarische gebouwen VAB Raalte Heeten Marienheem Hoogsteder architect

Vrijkomende Agrarische Bebouwing VAB

Hoogsteder architecten was aanwezig bij de vervolgbijeenkomst over de vrijkomende agrarische bebouwing (vab) in het buitengebied van Raalte.

Hoogsteder architecten heeft samen met Sprengenberg Vastgoed en Webon bouwontwikkeling een plan ontworpen. Dit laat twee varianten zien hoe op deze locatie in Mariënheem een nieuwe woning gerealiseerd kan worden.

De locatie is gelegen aan een doorgaande weg. Op de kavel is een bos aanwezig. Deze wordt gebruikt om de woning door te ontsluiten. Hierdoor ontstaat er een statige oprijlaan naar de woning.

Het eerste ontwerp is dan ook een modern landhuis. Al vanaf de weg is de luxe villa te zien.  De entree ligt in het verlengde van de oprijlaan. De bijgebouwen liggen verscholen achter het bos. Aan de tuinzijde opent de woning zich naar het landschap. De woning biedt een uitzicht over de weilanden grenzend aan de tuin.

De plattegrond biedt ruimte aan een woonkamer en ruime woonkeuken met zicht op het landschap. Aan de voorzijde van de woning is nog de mogelijkheid om een speelkamer of kantoor te realiseren. Op de verdieping is voldoende ruimte voor het realiseren van drie slaapkamers en een royale badkamer. Daarnaast kan het bijgebouwen en de schuur naar wens worden uitgebreid.

moderne landhuis raalte buitengebied Hoogsteder architecten raalte VAB Heeten. Hoogsteder architecten www.hoogstederarchitecten.nl

Daarnaast leent de woning zich ook voor een woonhuis met aanleunwoning of mantelzorg aan de woning. Ook kan er een bed-and-breakfast in gerealiseerd worden. De verdieping is wat kleiner, zeker als er door het gebruik van vides in de keuken en/of woonkamer  extra ruimtelijkheid wordt toegevoegd. Maar er zijn zeker twee slaapkamers en een badkamer op de verdieping te realiseren.

Het dak leent zich uitstekend voor zonnepanelen. Hiermee is de woning eenvoudig duurzaam te maken. Een nul-op-de-meter NOM woning is makkelijk te realiseren.

Moderne schuurwoning, landelijk, Ron Hoogsteder, Hoogsteder architecten Raalte

 

Share Post