Search:
Duurzaam bouwen in drie stappen - Hoogsteder architecten
11287
post-template-default,single,single-post,postid-11287,single-format-standard,edgt-core-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,hudson-ver-1.6, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,fade_push_text_top,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
kosten Landelijk wonen in deze moderne schuurwoning is een feest. De schuurwoning is van alle gemakken voorzien. Tevens duurzaam en energiezuinig. Deze schuurwoning is ontworpen door architectenbureau Hoogsteder architecten. Wij luisteren naar uw wensen en ideeën, brengen dit samen met onze creativiteit en expertise om u droomwoning te realiseren. Onze expertise: moderne woningen en landelijke schuurwoningen, energiezuinig en circulair bouwen. Bekijk ons ook artikel duurzaam bouwen in drie stappen. moderne villa nieuwbouw villa ontwerp villa

Duurzaam bouwen in drie stappen

 

Neem contact met ons op

 

Duurzaam bouwen is niet moeilijk, want duurzaam bouwen is te realiseren in drie stappen. In dit artikel, duurzaam bouwen in drie stappen, vertellen wij u graag hoe u een duurzame woning kunt realiseren. De stappen zijn:

Stap 1 de trias energetica.

Stap 2 het materiaalgebruik.

Stap 3 het comfort.

Duurzaam bouwen kan op verschillende niveaus en in verschillende fases van het bouwproces geïntroduceerd worden. Door rekening te houden met de trias energetica (energievraag van de woning), het materiaalgebruik in de woning (circulair bouwen) en het gebruiksgemak of comfort van de woning.

 

Duurzaam bouwen in drie stappen, stap 1 trias energetica

De trias energetica gaat uit van het reduceren van de energievraag voor de woning. In dit artikel kun je daar alles over lezen.

 

Duurzaam bouwen in drie stappen, stap 2 het materiaalgebruik

Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar de materialen die gebruikt worden voor uw woning. Zowel in het interieur als het exterieur. Het is de kunst om bij elk materiaal dat wordt toepast de afweging te maken of er een duurzamer materiaal voor handen is die dezelfde uitstraling en eigenschappen heeft.

 

Duurzaam bouwen in drie stappen, stap 3 het comfort

Tot slot is het waardevol om te kijken naar het comfort van de woning, want een gezond binnenklimaat bevordert het woongenot. In het bouwbesluit zijn de minimale eisen voor het binnenklimaat vast gelegd. Echter verschilt het per woning, want  hoe er in een woning wordt geleefd is voor iedereen anders. Het is dan ook de kunst om het binnenklimaat als een maatpak vorm te geven.

 

Waar wij rekening mee houden zijn de volgende punten. Het is belangrijk om een prettig leef klimaat te realiseren door voldoende te ventileren, door voldoende licht de woning binnen te laten komen en door zicht naar buiten te realiseren.

 

Door met u in gesprek te gaan en goed naar u te luisteren ontwerpen wij een maatpak. Een ‘pak’ dat past bij u manier van wonen.

 

Wilt u meer informatie? Neem vrijblijvend contact met ons op.

 

 

 

nieuwe kantoor Ron van architectenbureau hoogsteder architecten lokaal architectenburau met landelijke projecten

Ron Hoogsteder

Hoogsteder architecten

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KLANTEN REVIEW
Reviews

 

 

 

Share Post