Search:
Frank Lloyd Wright stijl villa - Hoogsteder architecten
11323
post-template-default,single,single-post,postid-11323,single-format-standard,edgt-core-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,hudson-ver-1.6, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,fade_push_text_top,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
moderne woning Moderne luxe villa met buitenhaard. Ontworpen door architectenbureau Hoogsteder architecten. Wij luisteren naar uw wensen en ideeën, brengen dit samen met onze creativiteit en expertise om u droomwoning te realiseren. Onze expertise: moderne woningen en landelijke schuurwoningen, energiezuinig en circulair bouwen. Frank Lloyd Wright stijl jaren 30 stijl jaren 30 woning

Frank Lloyd Wright stijl villa

 

Neem contact met ons op

 

Deze woning is geïnspireerd door de ontwerpprincipes van Frank Lloyd Wright. De Frank Lloyd Wright stijl is een bouwstijl die veel mensen aanspreekt. Wanneer de naam Frank Lloyd Wright valt, weet men vaak wel over wat voor ontwerp het gaat. In dit artikel leggen wij u graag uit welke kenmerken deze stijl heeft. Ook nemen wij een kijkje in het beroemde huis Fallingwater. Vervolgens laten wij een voorbeeld aan u zien om u te inspireren voor uw eigen woning in Frank Lloyd Wright stijl.

 

 

KENMERKEN FRANK LLOYD WRIGHT STIJL

 

Typische kenmerken van Wrights’ architecturen zijn de licht hellende daken, de lage hoogte van de gebouwen, de rustige silhouetten, de compacte massieve schoorstenen en de lange horizontale lijnen die hij gebruikt in zijn werken. De lange horizontale lijnen doen zijn werken passen bij het aardoppervlak, wat een rustig effect creëert. Ook openheid was belangrijk voor Wright. In veel van zijn werken kan je dit terugvinden in de structuur van de gebouwen. Vaak worden de verdiepingen niet gedragen door de buitenmuren, waardoor het een open effect creëert. Ook de daken hangen vaak tot ver boven de buitenmuren. Dit deed Wright bewust, om een zo open mogelijke sfeer te creëren, maar hij zag er ook de vormen van overhangende constructies, zoals bomen, in terug.

 

 

DE FALLINGWATER IS EEN VAN ZIJN BEKENDSTE HUIZEN.

 

Het is een romantisch huis ‘Falling Water’ en is gebouwd  in 1936 voor een echtpaar in de bossen van Bear Run in het Allegheny Gebergte in Pennsylvania. Het staat boven een waterval. De strakke terrassen van beton hangen ver over de rotsen, waarover het water van een riviertje omlaag stroomt. De voorliefde van Wright voor sterke tegenstellingen blijkt uit de manier waarop hier beton in de omringende natuur is geplaatst. Sinds 1964 is het een museum.

Wright had het geluk dat hij in een periode opgroeide waarin veel nieuwe bouwmaterialen gebruikt werden (zoals beton) maar ook waarin nieuwe toepassingen voor oudere bouwmaterialen werden gevonden (zoals glas en ijzer). Deze bouwmaterialen combineerde hij met zijn eigen stijl. Wright haalde veel inspiratie op de prairies. Deze liefde voor de natuur wilde hij zoveel mogelijk in zijn werken steken. Zijn doel was om steeds een gebouw te bouwen dat een was met de natuur.

 

 

MODERNE VILLA IN FRANK LLOYD WRIGHT STIJL

 

Hoogsteder architecten hebben zich bij deze villa laten inspireren door de Frank Lloyd Wright stijl.

Deze moderne villa heeft een mooie horizontale belijning. Zoals je dit ook terug ziet in de ontwerpen van Frank Lloyd Wright. De mooie grote overstekken geven een fraaie horizontale belijning. Door de verticale schoorstenen en accenten met eikenhout worden de lijnen mooi afgewisseld. Hierdoor is de referentie met Frank Lloyd Wright duidelijk zichtbaar terwijl het ook duidelijk een moderne woning is die nu is gerealiseerd.

Bekijk de villa.

 

 

 

frank lloyd wright stijl Hoogsteder architecten

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lees meer over de belangrijkste kenmerken van de Frank Lloyd Wright stijl

 

 

 

Wilt u graag kennis maken Hoogsteder architecten, neem dan vrijblijvend contact met ons op.

 

nieuwe kantoor Ron van architectenbureau hoogsteder architecten lokaal architectenburau met landelijke projecten

Ron Hoogsteder

Hoogsteder architecten

 

Neem contact met ons op

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KLANTEN REVIEW
Reviews

 

 

 

Share Post