Search:
Renovatie Tolhuis Raalte - Hoogsteder architecten
11437
post-template-default,single,single-post,postid-11437,single-format-standard,edgt-core-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,hudson-ver-1.6, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,fade_push_text_top,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
kosten gemeentelijk monument verbouwen. renovatie tolhuis en nieuwbouw woning in Raalte. Ontworpen door architectenbureau Hoogsteder architecten klassieke architectuur klassiek huis klassieke stijl interieur

Renovatie Tolhuis Raalte

De renovatie tolhuis in Raalte, gemeentelijk monument, is in volle gang. Evenals de bouw van de ingetogen woning die achter het tolhuis wordt gerealiseerd. Hoogsteder architecten heeft de nieuwbouw en renovatie van het tolhuis ontworpen.

 

Renovatie tolhuis.

Het tolhuis is het oudste tolhuis van Raalte. Het is een gemeentelijk monument uit circa 1830. Het huis krijgt een nieuw leven en wordt onderdeel van de nieuw te bouwen woning. Het huisje werd vroeger ’n Tol genoemd. In de loop der tijd is er veel aangebouwd. Op die manier kon het gemeentelijk monument overleven in de tijd. De renovatie tolhuis is op dit moment in volle gang. Het gemeentelijk monument ’n tol wordt gerenoveerd en achter het tolhuis wordt hard gewerkt aan de nieuwbouw woning.

 

renovatie tolhuis en nieuwbouw woning in Raalte. Ontworpen door architectenbureau Hoogsteder architecten

 

Renovatie tolhuis, zorgvuldig en met respect.

Architectenbureau Hoogsteder architecten heeft gekozen voor een ingetogen ontwerp voor de nieuwbouw woning die achter het gemeentelijk monument komt. Hierdoor krijgt het karakteristieke tolhuis alle ruimte.

 

Het gemeentelijk monument wordt volledig gerenoveerd. De typische kenmerken van het tolhuis blijven en worden versterkt daar waar het mogelijk is. Het rietendak wordt vernieuwd en de gevel wordt in ere hersteld. De gevels worden wit geschilderd en de kozijnen behouden hun kleur, zoals het oorspronkelijk ook was.

 

In de loop der jaren zijn er diverse aanbouwen geplaatst. Deze aanbouwen worden verwijderd, waardoor het oorspronkelijke gemeentelijk monument weer volledig zichtbaar wordt.

 

renovatie tolhuis en nieuwbouw woning in Raalte. Ontworpen door architectenbureau Hoogsteder architecten

 

De NIEUWE WONING ACHTER HET TOLHUIS.

De nieuwbouw woning vormt het decor achter het gemeentelijk monument. De woning is ingetogen en toont respect voor het tolhuis. De woning zorgt ervoor dat het bestaande Tolhuis goed tot zijn recht komt. Het Tolhuis springt er hierdoor mooi uit.

 

Het Tolhuis krijgt een nieuw leven door het onderdeel te laten worden van het woonhuis. Een mooie bestemming, waardoor het Tolhuis een nieuw leven krijgt en nog lang kan blijven bestaan.

 

Er is gekozen voor het aanbrengen van contrast tussen het ’n Tol en de nieuwe woning. De gevels van de woning worden voorzien van zwarte planken. Op het dak komt een vlakke pan. In het dak zijn zonnepanelen verwerkt.

 

Aan de straatzijde en ter plekke van de voordeur krijgt de woning een ingetogen karakter. De woning opent zicht aan de tuinzijde. Hier is glas toegepast, waardoor het daglicht volop in de woning kan komen. Aan de woning is een veranda toegevoegd met een prachtige houten haard.

Onlangs is een artikel geschreven over de nieuwbouw bij het karakteristieke witte tolhuis, hier kunt u dit artikel lezen.

 

renovatie tolhuis Architect Verbouwing en uitbreiding Tolhuis Raalte verbouwing tot moderne vrijstaande woning door architectenbureau hoogsteder architecten raalte haarle heino marienheem ommen hoogeveen en omgeving

Wilt u graag meer schetsen zien, klik dan hier.

Gemeentelijk monument verbouwen

Het renoveren en verbouwen van een gemeentelijk monument vraagt om een unieke aanpak. Door onze kennis en kunde zijn wij in staat de mogelijkheden van het gemeentelijk monument en uw wensen met elkaar te verweven. Hierdoor kan het monument in stand worden gehouden en kunt u genieten van optimale woongenot. Wilt u graag meer lezen over het verbouwen van een gemeentelijk monument. Dan verwijzen wij u graag door naar ons artikel gemeentelijk monument verbouwen.

 

Wat komt er allemaal bij kijken

Er komt het een en ander bij kijken wanneer uw een gemeentelijk monument wilt renoveren. Hoogsteder architecten is een architectenbureau dat kennis heeft van dergelijke ontwerpopgaves. Wij nodigen u graag uit voor een vrijblijvend gesprek over de kansen voor de renovatie en/of restauratie van uw gemeentelijk monument. Vul het contactformulier in en wij nemen contact met u op voor een afspraak.

 

 

Share Post