Search:
Moderne nieuwbouw woning en het Tolhuis zijn klaar. - Hoogsteder architecten
11967
post-template-default,single,single-post,postid-11967,single-format-standard,edgt-core-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,hudson-ver-1.6, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,fade_push_text_top,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
MODERNE NIEUWBOUW WONING EN HET TOLHUIS ZIJN KLAAR. Moderne woning hout zwart tolhuis raalte gemeentelijk monument glas staal modern hoogsteder architecten

Moderne nieuwbouw woning en het Tolhuis zijn klaar.

De moderne nieuwbouw woning wordt bewoond. De renovatie en de uitbreiding van het oudste tolhuis in Raalte zit erop. De nieuwe eigenaren kunnen trots zijn, want het was zeker een avontuur en een opmerkelijk bouwproject. Het resultaat mag er zijn.

 

 

Moderne nieuwbouw woning en het Tolhuis zijn klaar.

Het Tolhuis

Eigenhandig hebben de nieuwe bewoners staan bikken. Stucwerk en lagen behang hebben ze verwijderd. Hun doel was om het Tolhuis in de stijl van vroeger terug te brengen, met het comfort van nu. Het is bijzonder dat het huisje energieneutraal is.

Thuiskomen in het oudste tolhuisje van Raalte: ‘Wat een gelukskonten zijn wij.’ Citaat Marieke en Frank Elders in de Stentor.

Een paar jaar geleden liepen zij samen door Raalte. Ze zagen het Tolhuis en werden op slag verlieft. Er was echter een probleem. Het Tolhuis had maar 50 vierkante meter woonoppervlak. Dat is te klein voor een gezin van vijf personen.

Het bleek dat de gemeente mee wilde werken aan een uitbreiding, omdat zij graag het monument wilden behouden.

 

 

Moderne nieuwbouw woning en het Tolhuis zijn klaar.

Moderne nieuwbouw woning

Samen met ons, architectenbureau Hoogsteder architecten, gingen we aan de slag. Een van de ontwerp opgaven was, dat de nieuwe woning niet de aandacht mag wegnemen van het Tolhuis. Dat moet de blikvanger blijven. Het huis is slechts het decor.

 

Achter het Tolhuis staat inmiddels een prachtige moderne woning. Ontworpen door architectenbureau Hoogsteder architecten. De moderne woning is het decor achter het gemeentelijk monument. Het moderne huis is ingetogen en toont veel respect voor het Tolhuisje. De nieuwbouw woning zorgt ervoor dat het bestaande monument goed tot zijn recht komt.

 

Dit komt door het ingetogen ontwerp en de materiaal keuze. Prachtige houten planken in verschillende diktes en maten vormen de gevel en tevens de achtergrond van het Tolhuis. De vlakke pan op het dak versterkt het geheel.

 

Wilt u graag meer lezen over het ontwerp dan verwijzen wij u graag naar het artikel Renovatie Tolhuis Raalte

 

 

Moderne nieuwbouw woning en het Tolhuis zijn klaar.

Het Tolhuis, als vakantiebestemming.

De indeling van het Tolhuis is hetzelfde gehouden. Daarnaast zijn zoveel mogelijk de originele kleuren gebruikt. Gaandeweg borrelde steeds weer de vraag op, wat gaan we met het Tolhuisje doen?

 

Het Tolhuis is te huur, als vakantiebestemming. Een bijzondere ervaring om in een oud monument te overnachten met de luxe van nu.

 

,,Toen we deze zomer terug kwamen van vakantie, zeiden we tegen elkaar: ‘Wat zijn we toch een gelukskonten’.” Citaat Marieke en Frank Elders in de Stentor.

Share Post