Search:
Informatieavond Noabershof Nijverdal 2021 - Hoogsteder architecten
12934
post-template-default,single,single-post,postid-12934,single-format-standard,edgt-core-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,hudson-ver-1.6, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,fade_push_text_top,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
informatieavond Noabershof Nijverdal Hoogsteder architecten

Informatieavond Noabershof Nijverdal 2021

 

DOOR DE HUIDIGE MAATREGELEN WORDT DEZE AVOND VERZET NAAR EEN ANDERE DATUM.

 

Op maandag 15 november 2021 is er een informatieavond gegeven over het Noabershof in Nijverdal. De informatieavond vond plaats in Het Centrum en is bedoeld voor iedereen die belangstelling heeft,  om hier in de toekomst te gaan wonen.

 

Waar gaat de informatieavond van het Noabershof in Nijverdal over?

 

Architect Ron Hoogsteder geeft deze avond uitleg over de plannen van het Noabershof. Ook wethouder Overmeen–Bakhuis en directeur-bestuurder Olde Olthof van Reggewoon komen aan het woord. Daarnaast vertellen de initiatiefnemers van het Noabershof in Rijssen over hun ervaringen. Het is de bedoeling dat het een informatieavond wordt, waar u ook u vragen kunt stellen.

 

Dat het Noabershof daadwerkelijk wordt gerealiseerd wordt steeds groter. De gemeente Hellendoorn heeft positief gereageerd op dit particuliere initiatief. Dat is geïnitieerd door Jos van den Born en André Odding. Woningcorporatie Reggewoon heeft aangegeven bereid te zijn mee te doen aan dit initiatief. Inmiddels hebben zich 120 mensen aangemeld die geïnteresseerd zijn in deze manier van wonen in Nijverdal.

 

 

Het Noabershof is een kans voor een nieuwe manier van wonen voor jong en oud.

 

Het Noabershof is een nieuwe manier van wonen, die nog niet aanwezig is in de gemeente Hellendoorn. Het is een geschikte woonvorm voor jong en oud. De aankomende bewoners spreken vooraf met elkaar af hoe ze elkaar kunnen helpen en ondersteunen. Juist dat maakt de woonvorm zo bijzonder. Het hof voorziet in 24 huur- en koopwoningen van diverse afmetingen in twee bouwlagen rondom een gezamenlijke binnentuin. Het project bestaat uit duurzame en levensloopbestendige woningen, waarbij zelfstandigheid, privacy en noaberschop hand in hand gaan.

 

Dit is een kans voor de vastgelopen lokale woningmarkt volgens de initiatiefnemers. Het is een kans voor starters om een betaalbare woning te kopen en voor senioren, die nog fit genoeg zijn. Ook de wethouder heeft enthousiast gereageerd op dit initiatief. Het past uitstekend binnen de gemeentelijke woonvisie. Wethouder Margreet Overmeen-Bakhuis kan zich voorstellen dat het Noabershof wordt gebouwd op het terrein van de vestiging van het scholengemeenschap Reggesteyn aan de Willem de Clercqstraat. Deze locatie komt eind 2023 vrij.

 

Reggewoon is tevens enthousiast over het project en wil hier graag aan deelnemen. Inmiddels is er al een intentieovereenkomst gesloten met de woningcorporatie.

 

 

Informatieavond het Noabershof Nijverdal

Datum: 15 november

Locatie: Het Centrum, Nijverdal

Aanvang: 19.30 uur

Meer informatie over het Noabershof vind u hier op onze pagina: Belangstelling noabershof.

Share Post