Search:
Duurzaam natuurinclusief woonhof - Hoogsteder architecten
13066
post-template-default,single,single-post,postid-13066,single-format-standard,edgt-core-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,hudson-ver-1.6, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,fade_push_text_top,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
duurzame hof

Duurzaam natuurinclusief woonhof

Duurzaam natuurinclusief woonhof concept biedt een vernieuwende vorm van samen – wonen in een natuurlijke omgeving.

Met hout bouwen is al heel normaal. In dit concept combineren wij de duurzame bouw met biobased materialen met het idee van een modern hofje.  Deze woonvorm kan worden gepland in zowel stedelijke wijken als zelfstandig gebouw in het buitengebied. De appartementen zijn in een oplopende ring geschakeld. De gezamenlijke binnenruimte met de entrees die daarmee ontstaat geeft beschutting terwijl aan de buitenzijde een privé-buitenruimte is gepland.

De doorgang zorgt voor een open verbinding met het omliggende landschap

De doorgang zorgt voor een open verbinding met het omliggende landschap.

In een woonhof kan men duurzaam samenleven.

Deze vorm van samen – wonen dient verschillende doelen. Eén daarvan is de mogelijkheid meer met elkaar kunnen doen. ‘’Jong’’ kan voor ‘’oud’’ zorgen en andersom kan ‘’oud’’ bijvoorbeeld op ‘heel’ jong oppassen. Meer voor elkaar kunnen doen is geen verplichting maar kan directe vraag naar externe (dure) zorg voorkomen.

Om dit op een natuurlijke wijze te laten verlopen is in dit concept een keuzevrijheid t.a.v. de grootte van het woonoppervlakte zodat diverse doelgroepen hier terecht kunnen. De modulaire opbouw geeft mogelijkheden om groottes te kiezen 50 , 75 en 100m2. Dit kan op iedere plek in dit complex gepland worden.

Deze wijze van bouwen is mogelijk dankzij een prefab houtbouw. De modules komen vanuit de fabriek en worden snel en zonder overlast voor de natuur (geen extra stikstof uitstoot) op de plek gezet. Het dak loopt op met een groen dak voor een nog betere inpassing in landschap. Tevens zorgt dit voor extra isolatie en een extra buffer voor regenwater. En om een energieneutraal gebouw te worden zijn hier ook de PV-panelen gepland.

 

 

Natuurinclusief houten wooncomplex met binnenplein.

Hout zorgt voor een warm gevoel en fraaie uitstraling in dit compacte wooncomplex. En belangrijk in deze tijd is dat u met dit materiaal ook CO2-neutraal aan het bouwen bent. De opbouw van de gevels zorgen voor een gezond binnenklimaat. Het binnenplein zorgt voor beschutting aan de entree-zijde. de woningen krijgen aan de buitenzijde een eigen privé buitenruimte. Privacy is gewaarborgd door de vorm van het gebouw: men kijkt weg naar buiten en niet op elkaar. ook wordt de buitenzijde aan de gevel voorzien van klimplanten zodat de woonhof ruimte biedt voor een flora fauna. Dit is een belangrijk onderdeel van het natuurinclusief bouwen. Meer info op: bouwnatuurinclusief.nl

Waar zou deze unieke woonvorm duurzaam gerealiseerd kunnen worden?

Uniek aan deze vorm is dat men deze op diverse plaatsen in dorp of stad kunt realiseren. Zowel aan de randen van de stad en dorp in de overgang naar buitengebied als inbreidingslocaties. Daarnaast zien wij een kans voor de agrarische sector die zoekt naar een extra of andere vorm van exploitatie. In plaats van de traditionele boerenerven is een meer eigentijdse vorm van wonen ook mogelijk. De sfeer van het erf wordt overeind gehouden. Op deze wijze biedt dit duurzaam natuurinclusief woonhof een vernieuwende vorm van samenwonen in een natuurlijke omgeving voor jong en oud. Dit complex biedt ruimte voor diverse doelgroepen, zowel voor starters als mensen die zoeken naar een levensloopbestendig woning.

 

Een collectief binnenhof met groen zorgt voor een warme uitstraling.

Een collectief binnenhof met groen zorgt voor een warme uitstraling.

 

 

 

 

Kortom, graag maken wij kennis met u om dit duurzame natuurinclusieve woonhof concept op uw locatie te realiseren. Deze tijd vraagt om nieuwe vorm van gezond wonen en bouwen.

Bekijk ons portfolie voor nog meer duurzame projecten.

 

 

Wilt u graag meer weten over een duurzaam woonhof of over uw eigen ontwerp voor een vorm van hofwonen, neem dan contact met ons op.

Neem contact met ons op

 

 

nieuwe kantoor Ron van architectenbureau hoogsteder architecten lokaal architectenburau met landelijke projecten

Ron Hoogsteder

Hoogsteder architecten

 

of

 

Evert-Jan Lemson

Hoogsteder architecten

 

 

 

REVIEWS

Share Post