Search:
ontwerp van uw duurzame kantoor en bedrijfspand - Hoogsteder architecten
13192
post-template-default,single,single-post,postid-13192,single-format-standard,edgt-core-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,hudson-ver-1.6, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,fade_push_text_top,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
modern kantoor

ontwerp van uw duurzame kantoor en bedrijfspand

Duurzame bedrijfshuisvesting / ontwerp van een duurzaam kantoor en bedrijfspand

Bij de ontwikkeling en ontwerp van uw duurzame kantoor en bedrijfspand zijn een groot aantal aspecten van belang. Daarbij kan onze ervaring uw helpen om de juiste keuzes te maken. De architectuur heeft grote invloed op de uitstraling van een duurzaam kantoor of bedrijfshal. Het gebouw moet passen bij functie en bedrijfsvoering van de opdrachtgever. Routing en logistiek dienen voor ons als een van de belangrijke uitgangspunten van het ontwerp van uw bedrijfspand. Daarbij is ook een goede architectuur van belang die voor de toekomst ook zijn waarde houdt. Onze ervaring helpt u met het optimaliseren van het ontwerp van uw duurzame kantoor en / of bedrijfshal.

 

Duurzame aspecten bij ontwerp van een duurzaam kantoor en bedrijfspand

Er zijn verschillende aspecten die van belang zijn bij het ontwerpen van duurzame bedrijfsruimtes. Hieronder een aantal belangrijke onderdelen:

  • Energie-efficiëntie: Het gebouw moet zo energie-efficiënt mogelijk zijn, bijvoorbeeld door gebruik te maken van zonnepanelen, geothermische energie of een warmtepomp. Temperatuurs overschrijding wordt voorkomen door een juiste zonwering en oriëntatie van de openingen in de gevel. Een BENG (bijna energie neutraal gebouw) berekening wordt door ons op een wijze opgesteld die mogelijkheden biedt om direct of in de toekomst een werkelijk energieneutraal gebouw te maken wat geen energie meer vraagt.
  • Energie opwekking: Het dak moet voldoende sterk zijn om PV panelen (zonnepanelen) te dragen. Vaak komt er ook een installatie op ten behoeve van luchtbehandeling of eventuele afzuigunits dit nodig zijn in het productieproces. De oriëntatie en het benodigde aantal PV panelen wordt door ons geadviseerd op basis van de BENG berekening en uw eigen wensen ten aanzien van energieverbruik. Het is ook mogelijk om eventuele restwarmte of houtafval te gebruiken voor uw energie voorziening of die van de omgeving.
  • Water-efficiëntie: Er dienen maatregelen worden genomen om water te besparen, bijvoorbeeld door gebruik te maken van regenwater voor toiletten of bewatering van planten. Een gescheiden systeem van vuil water en regenwater is vaak al vereist vanuit de gemeentelijke voorschriften. Daarnaast is het nodig zijn om de bestrating op terrein door eventuele vervuiling ook separaat af te voeren. Parkeervoorzieningen kunnen juist voorzien worden van halfverharding zodat het juiste grondwaterpeil in stand wordt gehouden.

 

ontwerp van een duurzaam kantoor en bedrijfspand

Nijhuis hoofdkantoor nieuw atrium

Circulariteit en materiaalgebruik

Daarnaast zijn er onderwerpen die te maken hebben met het interieur en het gebruik:

  • Duurzame materialen: Het gebouw moet zoveel mogelijk gebouwd worden met duurzame materialen, zoals hout uit duurzaam beheerde bossen, of lokale materialen. Het toepassen van hout geeft ook een warme en gezonde sfeer. Op ons bureau is ervaring met houtbouw, zowel in woning als utiliteitssector. Het toepassen van circulaire materialen is belangrijk om de druk op ons milieu te verminderen.
  • Verlichting: Er moet voldoende natuurlijke verlichting in het gebouw zijn, bijvoorbeeld door gebruik te maken van lichtstraten of grote ramen. Daglicht is uit onderzoek gebleken dat dit ook van invloed is op werkprestaties van de mens. Wel is van belang dat daarbij voorkomen wordt dat beeldschermen verkeerd worden belicht en er kans is op teveel warmte door zoninstraling op de werkplekken. De (led)verlichting in de kantoren en werkplaatsen wordt vaak voorzien van aanwezigheidsdetectie.
  • Binnenmilieu: Het binnenmilieu moet gezond zijn, bijvoorbeeld door gebruik te maken van natuurlijke ventilatie of door gebruik te maken van gezonde materialen in de afwerking van het gebouw. Een te openen raam waar technisch mogelijk is heeft veel invloed op het welbevinden van de mensen die er werken.
  • Flexibiliteit: Het gebouw moet flexibel zijn, zodat het gemakkelijk aangepast kan worden aan veranderende behoeften. Wij denken graag mee over een logische keuze van constructie onderdelen. Het basisstramien waarin de plaatsing van eventuele kolommen staat dient de optimale bedrijfsvoering in een hal niet blokkeren.

 

 

Ontwerp toekomstbestendig duurzaam kantoor en bedrijfspand

De grootte en vorm wordt bepaald door een zo optimaal functionerende bedrijfsvoering. Daarbij ook in het oog houdend dat men in de toekomst aanpassingen in productieproces of logistiek kan doen. Voor de eigenaar van het pand is het belangrijk dat het gebouw ook geschikt is voor eventuele andere gebruikers in de toekomst. Een goede toekomstwaarde voorkomt sloop en is daarom een belangrijk aspect bij de ontwikkeling van een duurzaam kantoor of bedrijfspand. De positionering op de locatie en ontsluiting dient efficiënt te zijn en in dienst te staan van de bedrijfsvoering. Wij onderzoeken daarbij de diverse mogelijkheden om uw bedrijf te plaatsen op de kavel.

 

Natuurinclusief bouwen van een duurzaam kantoor en bedrijfspand

Bij een duurzaam bedrijfspand gaan wij voor u ook onderzoeken hoe er natuurinclusief gebouwd kan worden. Hierbij wordt bij het ontwerp ontwerp van een duurzaam kantoor en bedrijfspand ook rekening gehouden met flora en fauna. Dit heeft betrekking op de terreininrichting rondom het gebouw en het aanbrengen van voorzieningen voor bijvoorbeeld vleermuizen en vogels.

Zie ook :

Biobased en natuurinclusief bouwen en wonen

Kennismaking t.b.v. ontwerp van uw duurzame kantoor en bedrijfspand

Graag nodigen wij u uit om uw eerste ideeën ten behoeve van de nieuwbouw of verbouw / upgrading van uw duurzame bedrijfshuisvesting met ons te bespreken. Op basis van onze referenties is te zien dat wij nieuwbouw van kantoren, bedrijfshallen als ook upgrading en uitbreidingen hebben geadviseerd voor professionele opdrachtgevers.

 

Neem contact met ons op

 

 

 

 

nieuwe kantoor Ron van architectenbureau hoogsteder architecten lokaal architectenburau met landelijke projecten

Ron Hoogsteder

Hoogsteder architecten

 

of

 

Evert-Jan Lemson

Hoogsteder architecten

 

 

 

REVIEWS

Share Post