Search:
BOUW UPDATE HILLIG MEER - Hoogsteder architecten
13679
post-template-default,single,single-post,postid-13679,single-format-standard,edgt-core-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,hudson-ver-1.6, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,fade_push_text_top,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
Circulaire bijeenkomstruimte, Mossedumdak, Moderne architectuur, duurzaam gebouwd, houten gevelbekleding, houtenspanten, Hoogsteder architecten

BOUW UPDATE HILLIG MEER

Natuurbegraafplaats Hillig Meer

In Hillig Meer te Drenthe heeft Hoogsteder architecten het ontwerp en de omgevingsplan aanvraag voor de nieuw te bouwen bijeenkomstruimte voor de natuurbegraafplaats gerealiseerd. Momenteel is er gestart met de bouw van het gebouw.

 

Circulaire bijeenkomstruimte, Mossedumdak, Moderne architectuur, duurzaam gebouwd, houten gevelbekleding, houtenspanten, Hoogsteder architecten, natuursteen plint

Biobased bouwen

Het gebouw wordt met Biobased bouwmaterialen gebouwd. Biobased bouwmaterialen zijn materialen die hun oorsprong vinden in de natuur. Door gebruik te maken van zo natuurlijk mogelijke materialen en bouwmaterialen die cirulair gebruikt kunnen worden wordt de milieu impact zo klein als mogelijk gemaakt. De hoofddraagconstructie is opgebouwd uit geprefabriceerde houten elementen. Door het toepassen van duurzame materialen en energie efficiënte oplossing wordt de ecologische voetafdruk zo klein mogelijk gehouden. Het gebouw krijgt bijvoorbeeld een mossedum dak die in de winter extra isolerende werkt. In de zomer houdt dit dak extra vocht vast, dat voor een natuurlijke koeling zorgt.

 

 

Natuurbegraafplaats

Natuurbegraafplaats Hillig Meer is gelegen in het landschap tussen Rolde en Gieten. Bij een natuurbegraafplaats kan  je je midden in de natuur laten begraven. De natuur is hier leidend, maar je kunt zelf je plek uitkiezen waar je begraven wilt worden. Door in de natuur begraven te worden help je daarnaast mee dezelfde natuur in stand te houden. Er ontstaat zo een symbiose tussen mens en natuur. Natuurbegraafplaats Hillig Meer ligt in het landgoed Heidehof. In dit bijzondere gebied heeft al een eeuwenoude begraaftraditie.

 

Circulaire bijeenkomstruimte, Mossedumdak, Moderne architectuur, duurzaam gebouwd, houten gevelbekleding, houtenspanten, Hoogsteder architecten

Het gebouw

Het gebouw komt te liggen naast de oude spoordijk. Met de positionering van het gebouw is hiermee rekening gehouden. Via een pad dat over de oude dijk loopt kom je het ontvangstgebouw binnen.

Op de bovenste laag bevindt zich de afscheidsruimte die multifunctioneel inzetbaar is. Het gebouw loopt parellel aan de spoordijk, maar de ontvangstzaal heeft een verdraaiing waardoor je vanuit deze ruimte zicht hebt op het Hillig Meer. Een oude pingo die nog stamt uit de vorige ijstijd. Daarnaast ligt op deze laag de familiekamer, nog een kantoor en een eenvoudige keuken.

Het souterrain vormt het basement van het bouw. In dit basement zitten de overige kantoren en spreekkamers. Daarnaast is hier een “Vogelkamer” waar iedereen die de natuurbegraafplaats heeft bezocht even tot rust kan komen en iets kan drinken. Hierbij kan deze ruimte ongestoord bezocht worden, ook wanneer een een uitvaart plaats vindt.

 

 

Wilt u graag meer weten over deze moderne havezate of over uw eigen ontwerp voor een havezate, neem dan contact met ons op.

Neem contact met ons op

 

 

nieuwe kantoor Ron van architectenbureau hoogsteder architecten lokaal architectenburau met landelijke projecten

Ron Hoogsteder

Hoogsteder architecten

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share Post