Search:
Biobased bouwen achterhoek - Hoogsteder architecten
13538
page-template-default,page,page-id-13538,edgt-core-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,hudson-ver-1.6, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,fade_push_text_top,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
biobased duurzame woning achterhoek ommen kalkhennep materialen bouw

Biobased bouwen in de achterhoek.

 

Biobased bouwen is kansrijk in de achterhoek. De belangstelling is groot evenals de ideeën en samenwerkingen om aan de slag te gaan met biobased bouwen. Er zijn grote voordelen als biobased bouwmaterialen de plaats innemen van traditionele materialen, zodat bijvoorbeeld beton, steenwol en kunststof. Het productieproces van biobased bouwmaterialen vraagt minder energie dan bij traditionele materialen. Hierdoor is de impact op het klimaat kleiner. Het mooie van biobased materialen is dat ze onuitputtelijk zijn. Het zijn goede vervangers voor de schaarse grondstoffen die nu nog worden toegepast. Dat niet alleen, het is vele malen beter voor het klimaat en het leefcomfort wanneer we overstappen op biobased bouwen.

De achterhoek is er klaar voor.

 

De Achterhoek is om diverse redenen de plek voor biobased bouwen. Dit komt door de uitgebreide agrarische branche die biobased grondstoffen kan produceren zoals stro, hennep en vlas. In de Achterhoek is er een omvangrijke bouwsector die open staat voor het bouwen met biobased materialen. De nuchterheid, enthousiasme en kennis is groot. Daarnaast zijn er partijen zoals woningcorporaties en regionale overheden die biobased bouwen stimuleren. Ook kent de Achterhoek een uitmuntende maakindustrie met veel innovatiekracht en kennis. Het zijn allemaal ingrediënten, die ervoor zorgen dat de Achterhoek de plek is om biobased te bouwen.

Bekijk de projecten
hout biobased bouwen duurder gezond dampopen betekenis
In de landelijke omgeving rondom Nijverdal is deze energie zuinige woning gerealiseerd. De hoge isolatiewaarde van de gevels, de aandacht voor de luchtdichte details en de positie van de ramen zorgen voor een energiezuinige basis voor de woning.

De voordelen van biobased bouwen op een rij.

 

Positieve klimaatverandering > In tegenstelling tot traditionele bouwmaterialen zoals beton, kost het biobased materialen minder energie om geproduceerd te worden. Dit heeft een positieve impact op de klimaatimpact. Daarnaast is het transport in veel gevallen ook milieuvriendelijk, omdat de materialen over het algemeen minder zwaar zijn. Zoals al eerder aangegeven bezit de Achterhoek een grote agrarische branche die de materialen kan leveren. Wanneer u gaat bouwen in de Achterhoek en ervoor kiest om biobased te gaan ontwerpen en bouwen dan kunnen de materialen van dichtbij komen.

 

Beter binnenklimaat > Veel mensen ervaren gebouwen die biobased ontworpen en gebouwd zijn als zeer positief. Het leefklimaat is er prettig. Dit komt mede door de natuurlijke materialen die hiermee een natuurlijke uitstraling geven, maar de materialen zelf zijn ook van waarde. Nu wordt bijvoorbeeld nog vaak polystyreen (piepschuim) als isolatiemateriaal gekozen. Dit kan een goede vochthuishouding verstoren. De keuze voor biobased materialen die het vocht beter opnemen, verhelpt dit probleem.

Wilt u graag meer lezen over de voor- en nadelen van biobased bouwen, dan verwijzen we u graag door naar het artikel: Wat is biobased bouwen?

 

Heeft u vragen over biobased bouwen in de achterhoek, neem vrijblijvend contact met ons op en maak een afspraak met Ron Hoogsteder via onderstaande formulier.

vragen antwoorden prijzen review nieuwe kantoor Ron van architectenbureau hoogsteder architecten lokaal architectenburau met landelijke projecten