Search:
Biobased materialen bouw - Hoogsteder architecten
13552
page-template-default,page,page-id-13552,edgt-core-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,hudson-ver-1.6, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,fade_push_text_top,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
seriematig circulaire woningbouw in hout

Biobased materialen bouw.

 

Biobased bouw materialen winnen meer en meer terrein ten opzichte van gangbare materialen die voor veel CO-2 uitstoot zorgen. Wanneer u graag meer informatie wilt over de diversiteit van biobased bouwmaterialen dan is onder andere de Catalogus biobased bouwmaterialen interessant voor u. Wageningen Food & Biobased Research heeft de catalogus opgezet. Alle biobased bouwmaterialen die op dit moment op de markt beschikbaar zijn, zijn er overzichtelijk in opgenomen, inclusief voorbeelden van toepassing in de praktijk.

Biobased materialen voor de bouw.

 

Er is veel mogelijk met biobased bouwmaterialen, qua bouwen. Daarnaast zijn biobased materialen duurzaam en houdt het onder andere CO-2 vast. De catalogus biedt een overzicht van alle biobased materialen voor de bouw die anno 2019 beschikbaar zijn voor de Nederlandse bouwsector. Ook biedt de catalogus inzicht in contactgegevens van de leveranciers en andere partijen. Denk hierbij aan architecten en bouwers die de materialen gebruiken en verwerken. De vraag groeit in Nederland en dat is mooi, want het bouwen van onze woningen, kantoren en andere gebouwen kan vele malen beter. Hetgeen de aarde ten goede komt.

 

Met de catalogus wil Wageningen opdrachtgevers en de diverse partijen een zetje geven. Vaak wordt er nog vastgehouden aan de gangbare materialen. Dit heeft deels te maken met de onwetendheid van de mogelijkheden van biobased bouwmaterialen. Met de catalogus willen zij alle partijen in de keten, van gebouweigenaren en producent tot bouwer en architect, laten zien welke materialen er verkrijgbaar zijn, welke eigenschappen en toepassingsmogelijkheden deze materialen hebben.

hout biobased bouwen duurder gezond dampopen betekenis
In de landelijke omgeving rondom Nijverdal is deze energie zuinige woning gerealiseerd. De hoge isolatiewaarde van de gevels, de aandacht voor de luchtdichte details en de positie van de ramen zorgen voor een energiezuinige basis voor de woning.

Voorbeelden van biobased bouwmaterialen.

 

In de catalogus is een groot deel ingeruimd voor voorbeelden van biobased bouwprojecten. Dit varieert van woonhuizen en groeps wooncomplexen tot bedrijfspanden. De diversiteit van voorbeeldprojecten groeit. Ook Hoogsteder architecten heeft inmiddels ruime ervaring opgedaan met het ontwerpen en realiseren van biobased materialen voor de bouw. Er zijn tal van mogelijkheden. In ons portfolio ziet u een diversiteit aan voorbeeldprojecten. Wanneer u vragen heeft over biobased bouwen of over een van onze ontwerpen en gerealiseerde projecten. Neem dan contact met ons op.

Bekijk de projecten

Wilt u graag meer lezen over biobased bouwen dan wijzen we u graag op het artikel: Wat is biobased bouwen?

 

Wanneer u graag meer wilt lezen over onze visie dan is het artikel: Biobased architect, onze visie wellicht interessant voor u.

 

Heeft u vragen, neem vrijblijvend contact met ons op of maak een afspraak met Ron Hoogsteder via onderstaande formulier.

vragen antwoorden prijzen review nieuwe kantoor Ron van architectenbureau hoogsteder architecten lokaal architectenburau met landelijke projecten