Search:
Frank Lloyd Wright kenmerken - Hoogsteder architecten
12395
page-template-default,page,page-id-12395,edgt-core-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,hudson-ver-1.6, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,fade_push_text_top,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Frank Lloyd Wright kenmerken

De stijl van Frank Lloyd Wright is inspirerend. Het is een prachtige stijl. Zijn kenmerkende architectuur vormt vandaag de dag een grote inspiratiebron voor onze luxe villa’s en moderne woningen. In dit artikel nemen wij u mee in de belangrijkste Frank Lloyd Wright kernmerken.

Wright heeft laten zien dat wanneer je een ontwerp laat samensmelten met de plek, de gebruikers en interessante architectonische oplossingen met elkaar combineert, je een prachtig ontwerp neerzet. Een ontwerp dat gedragen wordt door de omgeving, als een thuis voelt voor de bewoners en de tijd doorstaat.

Dit zijn de belangrijkste kenmerken voor de Frank Lloyd Wright stijl op een rij:

 

+ Het ontwerp samen laten smelten met de locatie voor de nieuwbouw.

 

+ Openheid in zowel plattegrond, als in de verbinding met het landschap.

 

+ Lange horizontale lijnen in het ontwerp.

 

+ Natuurlijke materialen, passend bij de omgeving van het ontwerp.

 

+ Ontwerpen vanuit menselijke waarden.

frank lloyd wright stijl Hoogsteder architecten Wat kost het bouwen van een moderne villa
woning te Eelderwolde

Het ontwerp samen laten smelten met de locatie voor de nieuwbouw.

 

In zijn ontwerpen heeft hij een grote eerbied voor de plek waar zijn ontwerp komt. Nauwkeurig bestudeerd hij het landschap en ontwerpt hij samen met het landschap. Hierdoor ontstaat altijd een ontwerp dat perfect aansluit en past bij de plek. Zoals hij zelf zegt architectuur moet voortvloeien uit de wetten van de natuur en dus ook in vorm en materiaal niet tegenstrijdig met de natuurlijke omgeving.

Openheid in zowel plattegrond, als in de verbinding met het landschap.

 

In de architectuur zie je dit terug door de daken die vaak boven de buitenmuren uitsteken. Dit doet Frank bewust, want hierdoor ontstaat er een open sfeer richting het landschap. Binnen wordt meegenomen naar buiten. Ook zag hij zelf, in de overhangende constructies, de silhouetten van overhangende bomen er in.

 

De openheid was een belangrijk thema voor hem. In veel ontwerpen kan je dit terug zien in de structuur van de gebouwen. Door middel van open plattegronden, slimme constructies en verbindingen met het landschap.

review luxe villa met buiten haard, houten details en dakpannen ontworpen door Hoogsteder architecten

Lange horizontale lijnen in het ontwerp.

In zijn ontwerpen gebruikt Lloyd lange horizontale lijnen. Een van zijn mooiste voorbeelden is het Fallingwater. Een villa dat zich samen laten smelten met de natuur en de waterval. In dit ontwerp zijn veel rechte lijnen gebruikt. De lijnen zorgen ervoor dat binnen en buiten moeiteloos in elkaar overlopen.

Natuurlijke materialen, passend bij de omgeving van het ontwerp.

In al zijn ontwerpen zie je zijn eerbied terug voor de natuur. Frank bestudeert een locatie nauwkeurig en smelt zijn ontwerp samen met de kavel. Ook in zijn gebruik voor materialen zie je zijn liefde voor de natuur terug komen. In veel ontwerpen worden lokale materialen gebruikt.

Statige woning in woonwijk met wit gestucte gevels en grijze dakpannen ontworpen door Hoogsteder architecten

Ontwerpen vanuit menselijke waarden.

De wensen en waarden van de opdrachtgevers waren voor Wright een zeer belangrijk uitgangspunt in zijn ontwerpen. Hij respecteerde de wensen en bracht ze samen in een ontwerp dat zowel recht deed aan de omgeving als aan de toekomstige bewoners. Ook in het interieur liet hij zijn kwaliteiten zien. Vaak ontwierp hij meubels en lampen voor de nieuwe bewoners. Daardoor werd alles met elkaar samen gebracht, alles klopte.

Wat kost een woning in Frank Lloyd Wright stijl?

Een woning in deze stijl kost gemiddeld tussen de €420,= en €750,= per kubieke meter woning. De prijs in afhankelijk van een aantal factoren, waaronder de grootte, het afwerkingsniveau en specifieke onderdelen, zoals bijvoorbeeld een warmtepomp. Wilt u hier graag meer over lezen? Dan verwijzen wij u graag naar het artikel ‘Wat kost een woning in Frank Lloyd Wright stijl?

kosten woning frank lloyd wright stijl kost

Architectenbureau Hoogsteder architecten.

De ontwerpen van Hoogsteder architecten kenmerken zich door hoogwaardige architectuur, kwaliteit en beleving. Daarbij spelen de kracht van de architectonische kenmerken van de Frank Lloyd Wright stijl een inspirerende rol.

 

Heeft u plannen voor het bouwen van uw villa? Bespreek uw ideeën en wensen vrijblijvend met onze architect. Gebruik hiervoor onderstaande button of het contactformulier.

 

 

Ron Hoogsteder

Hoogsteder architecten

vragen antwoorden prijzen review nieuwe kantoor Ron van architectenbureau hoogsteder architecten lokaal architectenburau met landelijke projecten