Search:
Jaren 30 woning uw woonstijl - Hoogsteder architecten
11728
page-template-default,page,page-id-11728,edgt-core-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,hudson-ver-1.6, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,fade_push_text_top,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

De jaren ’30 woning is een geliefde woonstijl. De originele jaren ’30 woningen zijn in trek en steeds meer nieuwbouwwoningen worden in deze stijl gebouwd. Bij ons architectenbureau komt deze vraag ook herhaaldelijk binnen. Kunnen jullie voor ons een jaren ’30 woning ontwerpen die aan onze wensen voldoet?

 

Inmiddels hebben wij een groot aantal jaren ’30 woningen met veel plezier mogen ontwerpen en realiseren. De stijl van de jaren ’30 straalt een bepaalde sfeer en romantiek uit. Het geeft een echt thuis gevoel. Dat vinden wij belangrijk in onze ontwerpen. Voor ons een reden om er een artikel over te schrijven.

 

 

Er zijn verschillende kenmerken voor een jaren ’30 woning. Die juist de sfeer van een jaren ’30 woning laten zien. In dit artikel vertellen wij u hier meer over.

jaren dertig woning jaren 30 woning Wanneer een architect nodig? Moderne woning in Leimuiden met veel licht, glas, wit gestuct door architectenbureau Hoogsteder architecten Raalte

En suite deuren bij een jaren 30 woning

 

Een belangrijk onderdeel van de jaren ’30 woning zijn de en suite deuren. Met deze deuren deel je een ruimte op in twee delen. Ze zijn tevens ook heel praktisch. Zo kun je de deuren openen wanneer je van de ruimte één geheel wilt maken en wanneer je een wat intiemere sfeer wil creëren, sluit je de deuren. En suite deuren zorgen vaak voor veel sfeer en rust. Ze zorgen er ook voor dat de kinderen samen kunnen spelen in het ene deel van de kamer en u met uw vrienden rustig kunt praten in het andere deel van de kamer. Wilt u graag een gezellig avondje op de bank met uw geliefde? Dan kunt u de twee gedeeltes afsluiten om juist in het zitgedeelte een knusse, intieme sfeer te creëren.

 

Wilt u de kamer juist ruimtelijk laten lijken, dan zet u de deuren gewoon open. Het glas in lood in en suite deuren is één van de typische kenmerken van een jaren ’30 woning, maar daarover later meer. U leest het al en suite deuren biedt u veel mogelijkheden in uw jaren ’30 woning om te spelen met de ruimtes en om verschillende mogelijkheden te creëren.

En suite deuren met een industrieel tintje

 

Wij zijn fan van deze deuren. Ze zijn wat stoerder en moderner en passen juist goed bij deze tijd en in een jaren 30 woonstijl. En suite deuren met een industrieel tintje passen erg goed in een jaren ’30 woning met een industrieel interieur. Wist u dat staal één van de kenmerkende materialen is voor deze woonstijl. Het wordt vaak vergeten, maar het is zeker waar.

 

Wanneer u kiest voor een moderne inrichting dan past een stalen en suite deuren prachtig in uw interieur. Zo ziet u, dat u ook met een jaren ’30 woning alle kanten op kunt. Uw wensen kunt u realiseren in deze woonstijl die vaak als warm, knus en comfortabel wordt omschreven. Of u nu van een landelijke, minimalistische of een andere woonstijl houdt: het kan en past allemaal. Dat is het mooie van een woning in jaren 30 stijl.

Wit, witter, witst

 

In een jaren ’30 woning wordt er veel gebruik gemaakt van wit. Dit zorgt ervoor dat de woning extra ruimtelijk lijkt. Ook als u een wat kleinere woonkamer wenst, omdat dit voor u wellicht intiemer aanvoelt, kunt u die met lichte kleuren groter laten lijken.

 

Door de en suite deuren ziet u bijvoorbeeld de tuindeuren en de tuin. Tuindeuren is een element die we ook veelvuldig terug vinden in de jaren ’30 woningen. De wandkasten naast de en suite deuren, die gevuld zijn met allerlei accessoires ter decoratie, geven het geheel vaak een gezellige uitstraling.

De vloer

 

Een ander belangrijk kenmerk in een jaren ’30 woning is de vloer. Welke vloer past er nu bij zo’n woning? Vaak hebben jaren ’30 woningen een houten-, granieten- of tegelvloer. Deze vloeren hebben die echte typische jaren ’30 uitstraling en geven de woning karakter. Hieronder hebben wij de vloeren voor u op een rij gezet.

De geblokte vloer

 

Deze vloer zit u vaak terug in een jaren 30 woning in de hal en de keuken. Het is een typisch kenmerk van een jaren 30 woning. Welke kleur u kiest is geheel aan u zelf. U maakt de sfeer compleet wanneer uw hal qua kleur mooi is afgestemd op de vloer. Zo ziet het geheel er strak uit, maar toch helemaal à la jaren ’30. Met kleine details, zoals de mat of de deurhanger, kunt u uw eigen persoonlijke touch aan de woning geven.

De granieten vloer, typerend voor een jaren 30 woning

De granieten vloer is een andere optie voor de hal en keuken. Het is tevens een typische jaren 30 vloer en ‘verwoord’ het typische jaren 30 gevoel zeker. Bekijk eens diverse voorbeelden op het internet en u kunt een goede keuze maken wat het beste bij u past. Het graniet is ook vaak terug te vinden in het aanrechtblad van de keuken. Zo ziet u dat diverse materialen terug kunnen komen in een jaren 30 woning op verschillende plekken.

Een jaren 3o woning is een warm thuis

 

De woonkamer straalt vaak warmte uit en dat komt niet alleen door de open haard!
De houten vloer in de woonkamer van een jaren 30 woning zorgt voor een hele warme uitstraling. De houten vloer zie je in veel jaren ’30 woningen in de woonkamer liggen.

 

Het makkelijke van een houten vloer is dat je hem naar eigen smaak kunt kiezen. Een houten vloer leent zich hiervoor makkelijk. Vrijwel alle meubels en overige inrichting past goed bij een goed uitgekozen houten vloer.

De erker bij een jaren 30 huis

 

Typerend voor veel jaren ’30 huizen is dat ze aan de voorkant van de woning een erker hebben. Zo’n erker geeft sfeer aan de kamer, omdat het vaak een knus hoekje is waar de kinderen zich kunnen terug trekken, maar uzelf ook.

Glas in lood

 

In het begin van dit artikel spraken wij er al over, het glas in lood. Glas in lood is een element dat in veel jaren ’30 woningen terugkomt. Glas in lood is een decoratief glaswerk dat u op verschillende plekken in een woning kunt laten tegenkomen. Hieronder lichten wij een aantal voorbeelden toe.

Glas in lood in de erker

 

U kent het vast wel en heeft het wellicht al vaker gezien. Het is een belangrijk detail in de jaren 30 woning. Glas in lood in de erker en dan met name in de bovenste raampjes.
Het glas in lood kan verschillende kleuren en vormen hebben. U kunt u eigen kleuren en vormen samen stellen. Het wordt nog steeds door vakmensen gemaakt die hiervoor een speciale opleiding hebben gevolgd. Zij kunnen ook eigentijdse vormen toepassen of een ontwerp maken die helemaal aan uw wensen voldoet. Zo wordt uw woning nog persoonlijker.

En suite met glas in lood

 

Vaak hebben de en suite deuren ook glas in lood ramen. Hiervoor geldt ook dat u een persoonlijk ontwerp kunt maken of kunt laten maken.
Dit geeft de deuren een authentieke, persoonlijke en karakteristieke uitstraling. Het geheel ziet er erg sfeervol uit.

Een kleurrijke ontvangst

In de hal ziet u ook vaak glas in lood ramen. Het is iets dat u vaker ziet bij jaren ’30 woningen. Net als de voordeur met ronde bovenkant. Deze hebben wij overigens nog niet besproken, maar een voordeur met ronde bovenkant past goed in een jaren dertig woning.

Het zit ‘m in de details…

 

Vaak zijn het de kleine details die een huis helemaal afmaken. Ook voor een jaren dertig woning kunnen kleine details een groot verschil maken.

De kraan

Een jaren ’30 keuken, met de nieuwste high-tech kraan van nu? Dat zou zonde zijn.
Bij een keuken uit de jaren ’30, hoort ook een kraan uit de jaren ’30. Dat maakt het plaatje immers helemaal compleet. Tegenwoordig zijn er zoveel kranen. Die ook al van alle gemakken voorzien zijn, maar goed passen binnen de jaren 30 woonstijl. Zo maakt u het plaatje en de sfeer helemaal compleet.

De deurklink

U kent ze vast wel. De zwarte deurklink. De perfecte klink in een jaren dertig woonstijl.
Het bordje met ‘vrij’ en ‘bezet’ in de deur voor het toilet, is typisch voor een jaren ’30 woning. Zo’n bordje brengt u echt even terug naar vroegere tijden.

Nu u weet wat de kenmerken zijn van een jaren ’30 woning kunt u deze naar eigen smaak verwerken in uw eigen jaren 30 woning. Wij raden u aan om meer inspiratie op te doen via ons portfolio.

 

Ziet u een woning dat u aanspreekt? Dan is het vrijwel zeker dat wij voor u ook een passend ontwerp kunnen maken voor uw jaren ’30 woning. Neem daarvoor vrijblijvend contact met ons op via de telefoon. U kunt tevens gebruik maken van onderstaand contactfomulier. 

Meer informatie over uw jaren dertig woning?

Neem vrijblijvend contact met ons op.

 

 

 

Ron Hoogsteder

Hoogsteder architecten

Neem contact met ons op.
vragen antwoorden prijzen review nieuwe kantoor Ron van architectenbureau hoogsteder architecten lokaal architectenburau met landelijke projecten