Search:
Kosten, wat kost een nieuwbouwwoning? - Hoogsteder architecten
11613
page-template-default,page,page-id-11613,edgt-core-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,hudson-ver-1.6, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,fade_push_text_top,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
moderne strakke woning in landelijke gebied (1)

De kosten van een nieuwbouwwoning en wat komt erbij kijken?

 

Hieronder geven wij u een overzicht van de kosten en de stappen die bij een nieuwbouwwoning komen kijken.

In de landelijke omgeving rondom Nijverdal is deze energie zuinige woning gerealiseerd. De hoge isolatiewaarde van de gevels, de aandacht voor de luchtdichte details en de positie van de ramen zorgen voor een energiezuinige basis voor de woning.

Wat kost een nieuwbouwwoning?

 

Een belangrijke vraag die wij bij architectenbureau Hoogsteder architecten vaak horen, wanneer u nieuw gaat bouwen. Dat begrijpen wij, want het bouwen van een nieuwe woning is iets dat je vaak maar een keer in je leven doet. Het ontwerpen en bouwen van uw eigen woning roept vaak veel vragen op, vooral wanneer het gaat om het kostenplaatje. Wij geven u graag inzicht in de kosten die u kunt verwachten bij een nieuwbouwwoning. Grofweg zijn er drie facetten. Namelijk de kosten voor de hypotheek, de kosten voor de kavel en de kosten voor de woning. Laten we beginnen met de kosten voor de nieuwbouwwoning.

De woning

 

Wat kost een nieuwbouwwoning per m3?

 

Bij een nieuwbouw woning varieert de prijs gemiddeld tussen €420,= en €750,= per m3 woning. Dit is natuurlijk mede afhankelijk van uw wensen, het afwerkingsniveau en de grootte van uw nieuwbouw huis.

 

Om u een voorbeeld te geven. Een rietgedekte woning heeft een ander kostenplaatje dan een nieuwbouwwoning met pannen.

 

Wilt u graag een duidelijk overzicht, wat uw woning gaat kosten? Dan kunnen wij u hierin wegwijs maken. Om een duidelijk overzicht te krijgen is het waardevol om een eerste gesprek aan te vragen. In dit eerste gesprek bespreken wij uw woonwensen en ideeën. Ook vragen wij naar uw budget. Dit doen we zodat we uw programmatische wensen en budget op elkaar af kunnen stemmen. In dit gesprek kunnen wij u meer wegwijs maken in de kosten voor uw nieuwbouwwoning.

 

Bij een eerste schetsontwerp kunnen wij het volume vermenigvuldigen door de geschatte kuubsprijs. Specifieke kosten en wensen, zoals bijvoorbeeld een warmtepomp, worden hierbij opgeteld. Hierdoor krijgt u een goede inschatting van de kosten.

 

 

Wat kost een nieuwbouwwoning inrichten?

 

U kunt de inrichting uiteraard zo duur maken als u zelf wilt. Dat maakt het ook direct een uitdaging om een gemiddelde te geven. Om een inschatting te krijgen kunt u een bezoek brengen aan bijvoorbeeld een interieurarchitect of meubelzaak.

architectenbureau hoogsteder architecten moderne woning voorbeelden moderne woning Moderne luxe herenhuis ontworpen door Hoogsteder architecten te Raalte architectenbureau Heino architect raalte architectenbureau wijhe
prijzen keuken en vide leimuiden moderen woning moderne villa eigentijds architectuur architectenbureau hoogsteder architecten raalte architectenbureau hoogsteder architecten vragen antwoorden
wat kost verbouwing woning schets architectenbureau kosten

Kosten architect

Wat kost een architect?

 

De kosten zijn mede afhankelijk van uw wensen. Het is mogelijk om bij architectenbureau Hoogsteder architecten gefarceerd te werk te gaan. Dit betekent dat u per onderdeel betaald.  Wat uw wensen ook zijn. Wij kunnen met elkaar in gesprek gaan en op basis daarvan kunnen wij een passende offerte voor uw neerleggen.

Kosten bouwkavel

 

Wat kost een bouwkavel?

 

De woning moet ook ergens staan. Op een bouwkavel. De prijzen van een bouwkavel verschillen per provincie en gemeente. Het is verstandig om te kijken welke kavels er beschikbaar zijn in de buurt waar u graag wilt wonen. Hierdoor heeft u al vrij snel inzicht in de kosten voor de kavel.

 

U heeft financiële middelen nodig om uw nieuwbouwwoning te bekostigen. In de meeste gevallen gebeurt dit via een hypotheek. Om een duidelijk inzicht te krijgen in deze kosten is het verstandig om een hypotheekadviseur in de hand te nemen. De adviseur kan uw vertellen welk budget u tot uw beschikking heeft voor het bouwen van uw nieuwbouwwoning.

kosten Moderne luxe villa in jaren 30 stijl ontworpen door architectenbureau Hoogsteder architecten te Raalte
Moderne boerderij, moderne schuurwoning in het buitengebied met zicht op het landschap. Ontworpen door architectenbureau Hoogsteder architecten. Wij luisteren naar uw wensen en ideeën, brengen dit samen met onze creativiteit en expertise om u droomwoning te realiseren. Onze expertise: moderne woningen en landelijke schuurwoningen, energiezuinig en circulair bouwen. rietgedekte woning rietgedekte huizen rietgedekte landhuizen jaren 30 stijl

De hypotheek

 

Bijkomende kosten nieuwbouw woning?

 

Het is verstandig om meer informatie in te winnen bij een financieel adviseur. Op die manier weet u wat er voor u mogelijk is. Hieronder sommen we de belangrijkste kostenposten voor u op:

Kosten voor advies en bemiddeling.

 

Bij het bouwen van een nieuwbouwhuis heeft u in de meeste gevallen een hypotheekadviseur nodig. Deze rekent kosten voor advies en bemiddeling. Het ligt aan uw hypotheekadviseur op welke wijze deze het bedrag in rekening brengt. Soms is het een vast bedrag, soms werkt hij op nacalculatie. Een volledig hypotheekadvies en de bemiddeling bij het afsluiten van een hypotheek voor een nieuwbouwwoning is meestal zo’n twintig tot dertig uur werk. Vraag voor de exacte kosten uw hypotheekadviseur.

kosten verbouwen schuurwoning Lemele landelijk wonen Moderne hout kosten
Woning met houten details, kap en veel glas waardoor er mooi zicht ontstaat op de tuin. Ontworpen door architectenbureau Hoogsteder architecten. Wij luisteren naar uw wensen en ideeën, brengen dit samen met onze creativiteit en expertise om u droomwoning te realiseren. Onze expertise: moderne woningen en landelijke schuurwoningen, energiezuinig en circulair bouwen. jaren 30 stijl jaren 30 woning

Verlengen hypotheekofferte bij nieuwbouwwoning.

 

Wanneer u een aanbod van een geldverstrekker hebt ontvangen? Dan is het in enkele gevallen nodig om de geldigheid van de offerte te verlengen. Hiervoor betaalt u verlengingskosten. De hoogte van deze zogeheten ‘bereidstellingsprovisie’ verschilt per hypotheekaanbieder. Uw hypotheekaanbieder kan u hierover informeren.

Nationale Hypotheek Garantie op uw nieuwbouwhuis.

 

Kiest u voor Nationale Hypotheek Garantie (NHG)? Dan bent u verzekerd van een verantwoorde en betaalbare hypotheek. Bovendien beperkt u de financiële risico’s van een eigen koopwoning. Voor een Nationale Hypotheek Garantie (NHG) betaalt u eenmalig 1% van het hypotheekbedrag. Het voordeel is dat u rentevoordeel ontvangt, waardoor u deze kosten snel terugverdient.

kosten gemeentelijk monument verbouwen. renovatie tolhuis en nieuwbouw woning in Raalte. Ontworpen door architectenbureau Hoogsteder architecten klassieke architectuur klassiek huis klassieke stijl interieur
verbouw woonboerderij Heino

Overbruggingskrediet huidige huis.

 

Als u al een woning heeft dan kunt u de overwaarde van uw bestaande huis gebruiken voor de koop van uw nieuwbouwhuis. De kans is groot dat u een overbruggingskrediet nodig heeft. Het is namelijk de vraag of uw oude woning al is verkocht op het moment dat uw nieuwbouwwoning wordt gerealiseerd. Een overbruggingskrediet is niet altijd nodig, omdat u bij een aantal aannemers pas na oplevering hoeft te betalen. In de meeste gevallen is de (over)waarde van uw oude woning dan al vrijgekomen. Heeft u een aannemer gekozen waarbij u maandelijks moet betalen, dan is het vaak zo dat de maandlasten stijgen, naar mate de bouw verder vordert.

Wanneer u vragen heeft over het ontwerpen van een nieuwbouw woning of een andere vraag. Neem vrijblijvend contact met ons op of maak een afspraak met Ron Hoogsteder via onderstaande formulier.

vragen antwoorden prijzen review nieuwe kantoor Ron van architectenbureau hoogsteder architecten lokaal architectenburau met landelijke projecten