Search:
Luxe villa, Frank Lloyd Wright stijl - Hoogsteder architecten
12426
page-template-default,page,page-id-12426,edgt-core-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,hudson-ver-1.6, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,fade_push_text_top,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Luxe villa, Frank Lloyd Wright stijl

De luxe villa in de stijl van Frank Lloyd Wright spreekt u aan. Zijn kenmerkende architectuur en stijl is een grote inspiratiebron. U bent wellicht op zoek naar een ontwerp in deze stijl voor uw eigen luxe villa. In dit artikel willen wij u meenemen langs onze ontwerpen, die geïnspireerd zijn door de Frank Lloyd Wright stijl. Ook nemen wij u mee langs de belangrijkste kernmerken van deze stijl.

Villa in Frank Lloyd Wright stijl

 

Laten we beginnen met een van onze villa’s. De grote inspiratiebron voor deze luxe villa was de typische architectonische kernmerken van Wright. Zoals de horizontale lijnen. De grote overstekken waardoor binnen en buiten moeiteloos in elkaar over gaan. Tevens ondersteunen ze de horizontale belijning.

 

Ook de natuurlijke materiaal keuze, zoals hout in de gevel, refereren naar Wright. Tevens geeft het de luxe woning een tijdloze uitstraling. Door de accenten van eikenhout en de verticale schoorstenen worden de horizontale lijnen afgewisseld door verticale lijnen. Hierdoor is het in harmonie ontworpen.

 

Ook de ligging van de luxe villa ten opzichte van de locatie is nauwkeurig ontworpen. Hierdoor gaat de architectuur en de plek, samen, een spel aan.

Bekijk de villa
frank lloyd wright stijl Hoogsteder architecten Wat kost het bouwen van een moderne villa

Luxe villa Frank Lloyd Wright

Luxe villa’s en woningen geïnspireerd op de Frank Lloyd Wright stijl

woning te Eelderwolde
ontwerpen royale moderne villa berlijn eigentijds wit stucwerk architectenbureau hoogsteder architecten
Moderne woning met strakke lijnen Ontworpen door architectenbureau Hoogsteder architecten. Wij luisteren naar uw wensen en ideeën, brengen dit samen met onze creativiteit en expertise om u droomwoning te realiseren. Onze expertise: moderne woningen en landelijke schuurwoningen, energiezuinig en circulair bouwen. bouwproces moderne villa nieuwbouw villa vila architect ontwerp villa
moderne luxe villa in Frank Lloyd Wright stijl
architect luxe villa bouwen met wit stucwerk en zwarte dakpannen ontworpen door Ron Hoogsteder van Hoogsteder architecten te Raalte, vrijblijvend gesprek architectenbureau uit Overijssel

De kernmerken van de Frank Lloyd Wright stijl.

Frank Lloyd Wright is een architect die zeer gedetailleerde ontwerpen maakte. Hij vernieuwde zich continue, waardoor hij zijn werk steeds weer verbeterde, terwijl hij niet van zijn basis filosofie afweek.

Een ontwerp is volgens Wright een levend organisme, waarin identiteit en sfeer een belangrijke rol spelen. Dit is zowel in het exterieur als in het interieur te zien. De interieurs zijn ruimtelijk en hebben een duidelijke beeldtaal. Alles is belangrijk voor hem, waardoor alles ook met elkaar klopt. 

Hij schenkt net zoveel aandacht aan het hekwerk als aan een lamp die in het interieur verschijnt. Het zorgt ervoor dat een villa, evenals zijn andere gebouwen, een individueel karakter krijgen. Wright vergeet daarbij zeker niet de dienstbaarheid van het ontwerp. De architectuur klopt, maar is ook functioneel. Dat verliest hij niet uit het oog.

Ook de samensmelting tussen interieur, architectuur en locatie is fascinerend. Al in zijn vroege villa’s ontwerpt hij de plattegrond dusdanig dat hij alles opengooit, waarbij hij de ruimte in de villa, waar mogelijk oriënteert op de omgeving of natuur. Hierdoor gaat binnen en buiten moeiteloos in elkaar over, waardoor er een groot ruimtelijk effect ontstaat.

De compleetheid van Wrights ontwerpen, zowel op micro- als op macroniveau, is wat steeds weer een groot inspiratiebron is voor ons werk.

review luxe villa met buiten haard, houten details en dakpannen ontworpen door Hoogsteder architecten

Wat kost een luxe villa in Frank Lloyd Wright stijl?

Een luxe villa in Frank Lloyd Wright stijl kost gemiddeld tussen de €420,= en €750,= per kubieke meter woning. De exacte prijs is afhankelijk van een aantal factoren. Wilt u hier graag meer over lezen? Dan verwijzen wij u graag naar het artikel ‘Wat kost een woning in Frank Lloyd Wright stijl?

Architectenbureau Hoogsteder architecten.

De ontwerpen van Hoogsteder architecten kenmerken zich door hoogwaardige architectuur, kwaliteit en beleving. Daarbij spelen de kracht van de architectonische kenmerken van de Frank Lloyd Wright stijl een inspirerende rol.

 

Heeft u plannen voor het bouwen van uw villa? Bespreek uw ideeën en wensen vrijblijvend met onze architect. Gebruik hiervoor onderstaande button of het contactformulier.

 

 

Ron Hoogsteder

Hoogsteder architecten

vragen antwoorden prijzen review nieuwe kantoor Ron van architectenbureau hoogsteder architecten lokaal architectenburau met landelijke projecten