Verbouw. Deze bestaande woning in Nijverdal heeft Hoogsteder architecten van een nieuwe jas voorzien. De gedateerde woning is weer bij de tijd gemaakt. De gevels zijn wit geschilderd met een donkere plint. De kozijnen zijn donker grijs geschilder waardoor ze een contrast vormen met de witte gevels. In de voorgevel is er een zwarte houten erker toegevoegd die de uitstraling van de voorgevel van woning cachet geeft.
Aan de tuinzijde van de woning is er een aanbouw toegevoegd die zorgt voor extra ruimte voor de keuken en eetkamer. De grote te openen glaspartijen zorgen voor een vriendelijke overgang naar de tuin. Het overstek maakt dat de eetkamer, bij geopende deuren, een verlengstuk van de tuin is.
Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.
Van plan om te gaan verbouwen? Wij helpen u door het hele verbouwproces en beantwoorden vragen als: wat gaat de verbouwing kosten? Hoe kunt u de verbouwing financieren? Hoe weet u of u een goede offerte heeft gekregen? En waar moet u op letten bij de oplevering?
Voor sommige verbouwingen is een vergunning noodzakelijk. Op omgevingloket.nl kunt u uitzoeken of in uw gemeente een vergunning vereist is. Zo ja, dan kunt u deze meteen digitaal aanvragen.
Wilt u liever dat wij dit voor u regelen? Neem dan contact met ons op.
Voor de behandeling van de vergunningsaanvraag betaalt u bouwleges. De kosten kunnen per gemeente flink uiteenlopen.
Uw aanvraag wordt getoetst op een aantal punten:
De gemeente moet in de meeste gevallen binnen acht weken beslissen op de aanvraag. De termijn mag eenmalig met zes weken worden verlengd.
Als de gemeente niet op tijd beslist terwijl u wel aan alle eisen heeft voldaan, krijgt u mogelijk automatisch de vergunning. Het is wel van belang bij uw gemeente te controleren of er inderdaad sprake is van ‘fictieve verlening’.
In sommige gevallen, bijvoorbeeld bij een rijksmonument, geldt een langere procedure. De gemeente moet binnen zes maanden beslissen en kan deze termijn eenmalig met zes weken verlengen. Als er niet op tijd een beslissing valt, is er geen sprake van mogelijke fictieve verlening. U heeft wel recht op een dwangsom per dag zolang de gemeente, na een aanmaning van uw kant, geen besluit neemt.
Als u de vergunning heeft, kunnen uw buren en andere belanghebbenden gedurende zes weken bezwaar maken. De gemeente heeft vervolgens zes weken de tijd om te beslissen. Twaalf weken als er een adviescommissie bij wordt betrokken. Ook deze termijnen mogen eenmalig met zes weken worden verlengd. Als de gemeente het bezwaar terecht vindt, kunt u de vergunning weer kwijtraken.
Wacht dus met de verbouwing totdat de bezwaarperiode voorbij is.
Bent u het niet eens met de beslissing van de gemeente op het bezwaarschrift, kunt u binnen zes weken in beroep bij de rechtbank. De laatste stap is hoger beroep bij de Raad van State.
Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.
Wilt u meer projecten zien? Bekijk dan ons portfolio
27 mei 2018
Alle projecten, Woningen