Search:
Wat is een Knarrenhof? - Hoogsteder architecten
12973
page-template-default,page,page-id-12973,edgt-core-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,hudson-ver-1.6, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,fade_push_text_top,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Wat is een Knarrenhof?

Een Knarrenhof, oftewel noabershof is een nieuwe woonvorm die steeds meer en meer in trek is. Het is een woonvorm waarbij omzien naar elkaar en levensloopbestendigheid centraal staan. Het is betaalbaar, de zorg is om de hoek en je bent nooit eenzaam. Een groot voordeel is dat er steeds meer initiatieven opgestart worden door heel Nederland. Daarnaast kunt u zelf starten met uw eigen Noabershof, samen met gelijkgestemden.

 

Kortom een Noabershof is een uniek concept waarbij veilig wonen met veel privacy en alle voordelen van samenwonen samen gaan. Een Noabershof is zeer geschikt voor mensen die het leuk vinden elkaar af en toe te helpen, maar hierin geen verplichtingen willen. Het is een vrijblijvende gemeenschap waar je profiteert van elkaar kennis, kunde en gezelschap.

knarrenhof levensloopbestendig wonen nieuwbouw
informatieavond Noabershof Nijverdal Hoogsteder architecten

Voor wie is een Knarrenhof oftewel Noabershof?

 

Deze vorm van wonen is geschikt voor (jonge) gezinnen en moderne senioren die zelfstandig willen blijven en nog actief zijn. Oftewel jonge-ouderen en oudere-jongeren. Het grote voordeel van deze levensloopbestendige woonvorm is de vrijblijvende manier van ‘klaar staan voor elkaar’. Iedereen is in principe zelfredzaam, maar daar waar nodig heb je aandacht voor elkaar en ondersteun je elkaar. Op een gelijkwaardige manier.

Collectief Pariculier Opdrachtgeverschap (CPO)

 

Het woonconcept Noabershof wordt veelal ontwikkeld samen met de toekomstige bewoners. Ook wel Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) genoemd. Een belangrijk uitgangspunt is dat er een gemeenschap van gelijkgestemden wordt gevormd die samen de woningen en de woonomgeving vorm geven met behulp van een architect. Hoogsteder architecten ondersteund bij het vormgeven van diverse Noabershoven, door heel Nederland. Tijdens de ontwikkelingen en gesprekken houden we de wensen van de toekomstige bewoners nauwlettend in de gaten. Kijken we naar het algehele belang en passen dit in, in een toekomstbestendig ontwerp. Tegelijkertijd houden we de kosten in het oog, evenals de duurzaamheid, onderhoud en levensloopbestendigheid. Doordat we, al in het beginstadium tot realisatie van diverse Knarrenhoven hebben gestaan, hebben we inmiddels heel wat kennis opgebouwd.

 

Vaak begint het te borrelen bij een aantal mensen die deze manier van wonen aanspreken. Zij zoeken daar gelijkgestemden bij en Hoogsteder architecten biedt een ondersteunende rol aan. Het betekent dat ook u, een Noabershof kan starten.

levensloopbestendige woning
woonvorm knarrenhof levensloopbestendig alternatief
kosten verbouwen schuurwoning Lemele landelijk wonen Moderne hout kosten

Locaties Noabershof?

In Nederland is deze manier van wonen steeds meer en meer in trek. Er worden op meerdere plekken Noabershoven ontwikkeld. Wanneer u wilt weten of er bij u in de buurt een dergelijke woonvorm wordt ontwikkeld dan mag u contact met ons opnemen. Of wanneer u zelf een Noabershof wilt starten. Neem dan contact met ons op. We leggen de stappen graag aan u uit.

Noabershof een uniek woonconcept

Kennismaken met Hoogsteder architecten?

 

De ontwerpen van hoogsteder architecten kernmerken zich door hoogwaardige architectuur, kwaliteit, beleving en de juiste relatie met de omgeving. Onze uitgangspunten voor het ontwerpen van een Noabershof oftewel Knarrenhof zijn de wensen, onderhoud, kosten en duurzaamheid integreren in een levensloopbestendig ontwerp.

Heeft u plannen voor een Noabershof? Bespreek uw ideeën en wensen vrijblijvend met onze architect.

 

 

Ron Hoogsteder

Hoogsteder architecten

Neem contact met ons op
vragen antwoorden prijzen review nieuwe kantoor Ron van architectenbureau hoogsteder architecten lokaal architectenburau met landelijke projecten