Search:
Nieuwbouwen in Raalte - Hoogsteder architecten
13655
post-template-default,single,single-post,postid-13655,single-format-standard,edgt-core-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,hudson-ver-1.6, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,fade_push_text_top,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
kost klassiek moderne villa jaren 30 klassieke woning klassieke stijl hoogsteder architecten

Nieuwbouwen in Raalte

Wilt u nieuwbouwen in de gemeente Raalte? In Raalte en de omliggende buurtdorpen, zoals Heino, Heeten, Nieuw-Heeten, Mariënheem en Luttenberg worden de komende jaren verschillende bouwkavels uitgegeven. Het gaat dan om kavels voor vrijstaande woningen, twee-onder-een kap woningen en geschakelde woningen. De gemeente Raalte heeft de ambitie om de komende 10 jaar 3000 woningen te realiseren. Deze groei plannen van de gemeente worden over de dorpen in de gemeente Raalte verspreid. De meeste woningen zullen gerealiseerd gaan worden in Heino en Raalte, maar ook in de omliggende dorpen zullen er woningen gebouwd gaan worden. Naaste de bovengenoemde dorpen met concrete plannen geldt dat dus ook voor Laag-Zuthem, Lierderholthuis en Broekland.

 

De bouwkavels worden over de verschillende dorpen verspreid. Momenteel zijn de meeste concrete plannen hieronder genoemd.

Meer informatie hierover is op de website van de gemeente terug te vinden.

 

Zelf een nieuwe woning bouwen in de gemeente Raalte

 

Bouwen begint bij een kavel. Vervolgens is het aan u om te kiezen op welke manier u uw nieuwe woning of villa wilt realiseren. Dat kan op tal van verschillende manieren.

 

  1. contact opnemen met een architect
  2. contact opnemen met een bouwer
  3. contact opnemen met een standaard bouwer

 

Als u kiest voor een architect, kiest u voor een optimale woning op de locatie. Een architect houd rekening met de ligging en ontsluiting van uw kavel. We kijken hoe de oriëntatie uitkomt ten opzichte van de weg, de zon, uw andere buren en de zichtlijnen die ontstaan. Ieder kavel is daarin anders en als architect optimaliseren we de potentie van het kavel. Daarnaast worden de plattegrond en de gevel optimaal vormgegeven ten opzichte van uw wensen. Een architect haalt het maximaal mogelijke uit een kavel, waarbij u de regie heeft hoever we hierin gaan. Daarnaast bent u nog niet gebonden aan een bouwer, maar vrij in uw keuze. We kennen natuurlijk wel de bouwers in Raalte en omgeving. Kijk wat een nieuwbouw architect voor u kan betekenen!

Als u kiest voor een bouwer, krijgt u een heel praktische oplossing geboden. De bouwer kijkt vanuit het budget en een efficiënte inzet van de middelen naar een goede oplossing voor u. U krijgt al heel snel een gevoel bij de prijs. Sommige bouwers werken met architecten. Andere bouwers werken vooral met plannen die ze in het verleden al hebben gerealiseerd en die worden gewijzigd. De bouwer zal u zo goed mogelijk proberen te helpen, maar is vooral gericht op het aangaan van een zakelijke bouw-overeenkomt.

 

Als u kiest voor een standaard bouwer, krijgt u een beeld bij standaard producten en prijzen. Bij kavel met een beperkte breedte en een budget wat duidelijk afgebakend is en niet te hoog is dit een prima uitgangspunt. U krijgt inzicht in bouwmogelijkheden en direct een gevoel van kosten. In de kosten zitten veelal ook architectkosten verwerkt. Als u aanpassingen wilt doen, of wilt verkennen wat er nog meer mogelijk is, dan is er intern vaak een architect. Ook kunt u op basis van de plannen een second opinion vragen bij een zelfstandige onafhankelijke architect. Zo verzekert u zich van het beste product op de locatie. En daarmee ook de hoogste waarde!

 

Franciscushof Zuid Raalte

 

Franciscushof zuid Raalte

Franciscushof zuid Raalte

In Raalte worden diverse kavels uitgegeven in het Franciscushof Zuid. In totaal gaat het hier, gefaseerd, om 170 kavels. De woning worden gerealiseerd in een groene, landelijke setting in een ruime opzet. Momenteel is Hoogsteder architecten bezig met het ontwerpen van een enkele woningen in het plangebied.

In het plan gebied liggen de kavels van Het Eiland, De Erven en Het Veld. Deze kavels zijn reeds in de verkoop.

Het gebied Bosrijk volgt volgens planning in 2025.

 

 

 

 

Plan Marissink te Nieuw Heeten

nieuwbouw nieuw heeten gemeente raalte plan Marissink

nieuwbouw Nieuw Heeten gemeente Raalte plan Marissink

In Nieuw Heeten is de kaveluitgifte voor fase 2 reeds geweest en zijn de kavels allemaal onder optie. De rood-voor-rood regeling woningen zijn nog in de verkoop. De actuele stand van zaken hiervan is na te zien op de informatiewebsite van de gemeente Raalte. 

Voorwaarde voor de Rood voor Rood regeling kavels is dat er landschap ontsierde gebouwen gesloopt moeten worden in het buitengebied van Raalte. Hiermee is het mogelijk om een royale landelijke woning te realiseren op een unieke locatie in de gemeente Raalte. Aan de rand van Nieuw Heeten met uitzicht over de weilanden en zicht op de Sallandse Heuvelrug.

nieuw heeten

Zicht op Nieuw Heeten

Molenwijk Heino

Aan de rand van Heino komt de nieuwe uitbreiding Molenwijk. In fases worden hier door de gemeente Kavels uitgegeven. In 2024 worden in fase 2 weer enkele mooie kavels uitgegeven waaronder 7 kavels voor vrijstaande woningen.

 

Ook nieuwbouwen in de gemeente Raalte?

 

Wij helpen u graag verder met uw bouwwensen. We begrijpen dat het best een puzzel is om te beginnen bij een kavel. Want u wilt een nieuwe woning en niet perse een heel proces… Wij begrijpen dit en kunnen u goed adviseren in een 1e vrijblijvend gesprek. Onze jarenlange ervaring in het begeleiden van particulieren in dit proces zorgt voor een soepele werkwijze. Natuurlijk maken we graag een ontwerp voor u, maar als u om welke reden dan ook beter af bent bij een andere partij, dan zijn we daar ook eerlijk over.

 

U kunt mailen naar ron@hoogstederarchitecten.nl of bellen met 0548 – 852 813 of neem contact op via onze contactpagina.

Share Post