Search:
Bouwproces, stappenplan voor uw woning - Hoogsteder architecten
10839
page-template-default,page,page-id-10839,edgt-core-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,hudson-ver-1.6, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,fade_push_text_top,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Het bouwproces, hoe gaat het in zijn werk?

U heeft de wens om u eigen thuis te ontwerpen en te realiseren? Om tot de realisatie te komen van uw droomwoning zijn er drie stappen die u mag doorlopen. Dit wordt ook wel het bouwproces genoemd. We leggen het graag uit in dit artikel.

De eerste stap in het bouwproces is de planvorming bij de architect.

 

Dit wil zeggen dat we samen een ontwerp gaan maken. Bij Hoogsteder architecten werken wij altijd samen met onze opdrachtgevers. Het wordt tenslotte uw thuis. Voordat we aan de slag gaan maken we graag kennis met u via het kennismaking gesprek. U vertelt wat uw wensen en ideeën zijn. Ook vertellen wij wat u van ons mag en kunt verwachten. Wanneer er een wederzijdse klik is gaan we aan de slag. Wij, bij Hoogsteder architecten, vinden het belangrijk dat er een klik is.

Wij vertalen uw wensen en ideeën in een schetsontwerp. Onze expertise en kunde voegen wij toe. Hierdoor krijgen u wensen en ideeën vorm door middel van een schets plattegrond, gevels en 3Ds. In een vervolggesprek lichten wij graag het ontwerp toe. Uw thuis wordt steeds concreter. Door de 3D beelden begint het al echt te ‘leven’.

Wilt u graag meer lezen over de eerste stap, klik dan op onderstaande button.

De planvorming bij de architect
Wat kost een schuurwoning? Wat is een schuurwoning? Moderne schuurwoning in het landelijk gebied. Ontworpen door architectenbureau Hoogsteder architecten. Wij luisteren naar uw wensen en ideeën, brengen dit samen met onze creativiteit en expertise om u droomwoning te realiseren. Onze expertise: moderne woningen en landelijke schuurwoningen, energiezuinig en circulair bouwen. bouwproces rietgedekte woning
woonhuis buitengebied architect broekland

De tweede stap in het bouwproces is de plantoetsing van uw bouwplannen door de gemeente.

 

Dit is het moment om het schetsplan in te dienen bij de gemeente. Hoogsteder architecten verzameld voor u alle gegevens en stukken die ingediend moeten worden. Zodat alles goed ingediend wordt.

 

De gemeente gaat het plan, dat is ingediend, toetsen aan het bestemmingsplan. De reden hiervoor is dat met zekerheid gezegd kan worden of het plan op de locatie gebouwd mag worden. De welstand kijkt eveneens naar de stukken. Is dit onderdeel klaar dan kunnen wij de bouwaanvraag stukken verzamelen en voor u indienen bij de gemeente. Wanneer alles is goedgekeurd wordt de bouwvergunning verleend. Dit is een feestelijk moment, want u kunt beginnen met het bouwen van uw thuis.

 

Wilt u graag meer lezen over deze stap dan kunt u klikken op onderstaande button en wij informeren u in het uitgebreide artikel verder over de tweede stap.

De plantoetsing door de gemeente

De derde en laatste stap die genomen mag worden is het realiseren van uw woning door de aannemer.

Welke aannemer u kiest is helemaal aan u. Wij kunnen u daarin wel adviseren. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor het bouwen met een aannemer in een bouwteam. Of u kunt er voor kiezen om te bouwen met een aannemer vanuit een aanbesteding. Wij helpen u graag met het maken van de juiste keuze voor uw huis.

 

Hieronder kunt u uitgebreid lezen hoe de derde stap in zijn werk gaat.

De uitvoering door de bouwer
Moderne woning Heeten Moderne villa_hoogsteder architecte_ witte gevels_donkere dakpannen_onder architectuur ontworpen_villa_zelfbouwen_hoogsteder_architect_raalte

Heeft u een vraag,

laat hieronder een bericht achter en wij nemen contact met u op.