Search:
Bouwkosten woning, hoeveel kost een woning? - Hoogsteder architecten
10901
page-template-default,page,page-id-10901,edgt-core-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,hudson-ver-1.6, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,fade_push_text_top,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Bouwkosten, hoeveel kost een woning?

Bij een woning varieert de prijs gemiddeld tussen €420,= en €750,= per kubieke meter woning.

 

De bouwkosten zijn van veel aspecten afhankelijk. Op de vraag hoeveel een woning kost is geen eenduidig antwoord te geven. De basis van het ontwerp en de grote van de woning zijn hierin van groot belang. Daarnaast spelen het afwerkingsniveau, de conjunctuur en materialisatie van de woning ook mee in de uiteindelijke kosten van de woning.

 

Het maakt een groot verschil of u een rietgedekte woning wilt of een woning met pannen. Ook het afwerkingsniveau van de woning is van groot belang. Wanneer je echter kiest om veel zelf te (laten) doen is het mogelijk de prijs van de woning te verlagen. Door een woning casco te laten bouwen en de afwerking zelf te organiseren kunnen de kosten van de totale woning gereduceerd worden. In een bouwteam of met een bouwbegeleider wordt je meer ontzorgd en begeleid in het bouwproces.

 

Wilt u graag een indicatie voor uw mogelijkheden. Neem contact met ons op.

Het budget voor uw woning.

Bouwkosten

In het eerste gesprek vragen wij naar uw budget. Dit doen we zodat we uw programmatische wensen en uw budget op elkaar kunnen afstemmen en u een goed inzicht kunnen geven in uw mogelijkheden.

bouwkosten Nieuwbouw Ommen voorbeeld
bouwkosten Woning buitengebied luttenberg hoogsteder architecten

Inschatten van de kosten voor uw woning

Bij een 1e schetsontwerp wordt het volume vermenigvuldigd met de geschatte kuubsprijs en worden hier specifieke posten (zoals een warmtepomp) bij opgeteld. Hierdoor krijgt u een inschatting van de kosten.

 

Wanneer het schetsontwerp verder verfijnd wordt, kan er tussentijds door een bouwer een bouwkostenraming worden uitgevoerd. Hierdoor houdt u een goed gevoel bij de bouwkosten.

Heeft u een vraag?

Stel uw vraag via onderstaande contactformulier of neem contact met ons op.