Search:
Stappenplan bij de gemeente - Hoogsteder architecten
10822
page-template-default,page,page-id-10822,edgt-core-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,hudson-ver-1.6, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,fade_push_text_top,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Werkwijze, stappenplan bij de gemeente

Wat komt er allemaal bij kijken? Wij leggen het graag uit.

architect landelijke woning moderne woning baksteen luttenberg

1 Indienen schetsplan bij de gemeente

De eerste stap bij de gemeente is het indienen van het schetsplan. Wanneer het ontwerp duidelijk is wordt het schetsplan ingediend. De gemeente gaat het plan, dat is ingediend, toetsen aan het bestemmingsplan. De reden hiervoor is dat met zekerheid gezegd kan worden of het plan op de locatie gebouwd mag worden.

 

De welstand kijkt eveneens naar de stukken. Vaak geeft Hoogsteder architecten een toelichting bij het ontwerp, zodat de welstand een duidelijk beeld krijgt. U krijgt schriftelijke bevestiging van de gemeente of het plan voldoet en wat er eventueel nog gewijzigd moet worden.

2 Bouwaanvraag indienen bij de gemeente

De bouwaanvraag kan worden ingediend wanneer alle gegevens verzameld zijn. Alle vergunningen om te bouwen zijn gecombineerd en vormen samen de omgevingsvergunning (WABO). Denk hierbij aan bijvoorbeeld de sloopvergunning, kapvergunning, inritvergunning enzovoorts. Na indiening bekijkt de gemeente eerst of alle stukken juist binnen zijn gekomen. Schrik niet wanneer u een brief krijgt met het verzoek om een aanvulling: iedere gemeente is anders en ook van ambtenaar tot ambtenaar zijn er verschillende accenten waar naar gekeken wordt. Vaak is het met een eenvoudige aanvulling verholpen. Wij helpen u daarbij.

 

De volgende stap is de gemeente het tekenwerk controleert ten opzichte van het bestemmingsplan en het bouwbesluit. De reden hiervoor is dat de gemeente zijn verantwoordelijk kan dragen als het gaat om kwalitatief goed bouwen.

 

De tekeningen gaan ook naar de welstand. De welstand kijkt nogmaals naar de tekeningen en geeft zijn goedkeuring. ( Doordat wij tijdens de schetsfase ook het plan hebben uitgelegd aan de welstand vind er vaak direct goedkeuring plaats.)

 

Wanneer alles is goedgekeurd wordt de bouwvergunning verleend. Zes weken na afgifte van de bouwvergunning is de vergunning definitief. Gedurende deze zes weken is er de mogelijkheid om bezwaar te maken door belanghebbende. Wanneer deze periode voorbij is, is de vergunning ook onherroepelijk!

 

Dit is vaak een feestelijk moment, want u kunt gaan bouwen!

bouwkosten Nieuwbouw Ommen voorbeeld
Stappenplan ontwerp en bouw proces hierdoor kunt u kennis maken met hoogsteder architecten architect te raalte

3 De bouw en oplevering

Tijdens de bouw is het mogelijk dat de gemeente uw woning komt controleren. Dit gebeurt vaak bij het storten van de kelder of de vloeren.

 

Na oplevering kan de gemeente nogmaals komen om te controleren of er volgens de vergunning is gebouwd.

Heeft u een vraag?

Via onderstaande contactformulier kunt u uw vraag stellen.