Search:
Stappenplan bij de architect - Hoogsteder architecten
10828
page-template-default,page,page-id-10828,edgt-core-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,hudson-ver-1.6, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,fade_push_text_top,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Werkwijze, stappenplan bij de architect

Wanneer u graag uw eigen droomwoning wilt realiseren zijn er enkele stappen die gezet mogen worden. Hieronder lichten wij u graag deze stappen toe. 

1 Kennismaking

In het eerste kennismakingsgesprek zullen we uw wensen bespreken.

Tijdens dit gesprek vertelt u vooral over de wensen die u heeft.
+ We bekijken de locatie en mogelijkheden op het kavel.
+ U laat referenties zien van de woningen die u aanspreken.
+ We inventariseren uw woonwensen.
+ We bespreken het beschikbare budget
Daarnaast zal Hoogsteder architecten enkele van zijn reeds gerealiseerde woningen en zijn werkwijze toelichten.

Vraag hier een vrijblijvend gesprek aan.

Het ontwerp proces

2 Vrijblijvende schets

Er wordt een schetsplan gemaakt en aan u gepresenteerd. Dit schetsplan geeft een duidelijk beeld van de situatie. De structuur en indeling van de plattegrond worden besproken. Er worden 1 of meerdere gevelopzetten gemaakt. De offerte voor het vervolgtraject wordt toegelicht. Een 1e schetsontwerp kan een schot in de roos zijn en 1 op 1 gerealiseerd worden, maar het gebeurt ook vaak dat gedurende het proces het ontwerp groeit en u aan de hand van het ontwerp uw programma scherper in beeld krijgt. Aan het einde van dit gesprek bepaald u of we met het ontwerp verder gaan.

stappen architect nieuwbouw gezinswoning wit gestuct hout modern
Stappenplan ontwerp en bouw proces hierdoor kunt u kennis maken met hoogsteder architecten architect te raalte

3 Aangepast schetsontwerp

Naar aanleiding van de vorige bespreking worden de tekeningen en plattegronden verder uitgewerkt en worden de aanpassingen verwerkt. De ruimtes worden verder uitgewerkt, zo wordt bijvoorbeeld de positie van de haard bepaald of de indeling en gebruik van de ruimtes.

4 Indienen schetsontwerp

Als het ontwerp akkoord is wordt het plan getoetst door de gemeente en welstand. Deze geven een voorlopig advies over het ontwerp. Bij een positieve reactie van de gemeente kan de bouwvergunning voorbereid worden.

Moderne houten schuurwoning landelijk gebied

5 Bouwvergunning

Bij het omgevingsloket van de gemeente moet het bouwplan ingediend worden.
Voor de bouwaanvraag zijn extra tekeningen en berekeningen nodig. Hoogsteder architecten verzorgt deze voor u en coördineert de bouwvergunning. Voor de bouwvergunning moet een installatieconcept gekozen worden om te voldoen aan de duurzaamheidseisen. Daarnaast wordt er een constructeur gecontracteerd voor de constructieve berekeningen.

6 Prijsvorming

Hoogsteder architecten is een onafhankelijk adviseur. Dit houdt in dat wij niet verbonden zijn aan een aannemer of ontwikkelaar. In de prijsvormingsfase wordt het afwerkingsniveau van de woning bepaald en wordt de uitvoerende partij geselecteerd. Deze selectie kan een lokale aannemer zijn of er kunnen meerdere uitvoerende partijen worden aangeschreven

Vrijblijvend kennismaking gesprek

Vraag hieronder uw vrijblijvende kennismaking gesprek aan

met Ron Hoogsteder van Hoogsteder architecten.