Search:
Moderne woning, moderne villa - Hoogsteder architecten
11580
page-template-default,page,page-id-11580,edgt-core-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,hudson-ver-1.6, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,fade_push_text_top,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Wat is een moderne woning?

De stijl van een modern huis is vaak strak en minimalistisch. Dit betekent echter niet dat de huiselijke sfeer in de woning minder hoeft te zijn. Er zijn tal van voorbeelden waarbij een moderne woning sfeervol en huiselijk is.

 

Bij moderne woning of villa gaat de kracht uit naar het ontwerp. Bij een moderne woning worden decoratieve elementen weg gelaten. Alle aandacht gaat uit naar de strakke, rechte lijnen, minimalistische detaillering en een open indeling.

 

In een moderne woning worden vaak vierkante vormen gebruikt. Dit levert u een maximale ruimte op. Zeker op de verdiepingen. Dit is natuurlijk anders wanneer u kiest voor een kap. Bij een vierkante woning kunt u de ruimte optimaal gebruiken.

 

De ruimtes in een moderne woning lopen vaak in elkaar over. Wonen, koken en eten zijn bijvoorbeeld vaak aan elkaar gekoppeld zonder scheidingswanden. Hierdoor ontstaat er een woonoppervlakte. Het voordeel is dat alles gelijkvloers is en met elkaar verbonden. De indeling van uw moderne huis blijft hierdoor flexibel. Ook in de loop van de tijd kunt u nog simpele aanpassingen doen. Kortom een moderne woning is een flexibele woning.

 

Een ander kenmerk voor een moderne woning zijn de grote ramen waardoor de ruimtes zich met licht vullen. Als u van veel licht in uw woning houdt dan is een modern huis iets wat goed bij u past. Het mooie is dat door de grote ramen de ruimtes ook in direct contact staan met uw tuin.

Moderne woning Heeten Moderne villa_hoogsteder architecte_ witte gevels_donkere dakpannen_onder architectuur ontworpen_villa_zelfbouwen_hoogsteder_architect_raalte
Moderne schuurwoning nijverdal met kap ontworpen door architectenbureau hoogsteder architecten raalte haarle heino marienheem ommen hoogeveen
prijzen keuken en vide leimuiden moderen woning moderne villa eigentijds architectuur architectenbureau hoogsteder architecten raalte architectenbureau hoogsteder architecten
moderne woning bouwen Moderne strakke woning. Ontworpen door architectenbureau Hoogsteder architecten. Wij luisteren naar uw wensen en ideeën, brengen dit samen met onze creativiteit en expertise om u droomwoning te realiseren. Onze expertise: moderne woningen en landelijke schuurwoningen, energiezuinig en circulair bouwen. architect verbouwing

U wilt graag wonen in een moderne woning.

Wanneer u graag in een modern huis wilt wonen, kies dan de juiste architect. Ga voor een vakman met een sprekende portfolio. Architectenbureau Hoogsteder architecten heeft meerdere moderne woningen en villa’s ontworpen en gerealiseerd. Vaak horen wij van onze klanten dat wij een thuis hebben ontworpen. Een plek waar ze zich echt thuis voelen. Dat is voor ons een waardevol compliment en tevens ons doel. Wij ontwerpen geen huizen, maar een thuis. Een plek dat bij u past en ontworpen is naar uw woonwensen. Een thuis waar u graag leeft. Dit kunnen wij alleen realiseren wanneer wij goed naar uw wensen luisteren. Dit delen wij met onze kennis en expertise. Hiermee gaan wij enthousiast aan de slag en daardoor ontstaat er een thuis, uw thuis.

 

Wij houden van een persoonlijk ontwerp- en bouwproces. Het ontwerpproces start bij ons met een eerste kennismakingsgesprek. In dit gesprek kunt u uw ideeën en wensen op tafel leggen. Tevens vertellen wij wat u van ons kunt en mag verwachten. Alleen als er een wederzijdse klik is en een goed gevoel, gaan we verder. We nemen u wensen en ideeën mee naar de ontwerptafel en gaan met de locatie en ruimtes aan de slag. We vertalen alles in een schetsontwerp. Die bestaat uit de plattegronden, gevels en eventueel een 3D. Op die manier krijgen u woonwensen steeds meer vorm. Aan het einde van dit gesprek bepaalt u of we verder gaan met het ontwerp of niet. Wanneer u graag meer over onze werkwijze wilt lezen, verwijzen wij u graag door naar: Stappenplan bij de architect.

Moderne woning voorbeelden.

Hoe ziet uw thuis eruit? Hoe woont en leeft u graag? Noteer het en bekijk inspirerende voorbeelden. Bij het ontwerpen van uw eigen woning is het waardevol om eerst inspiratie foto’s te verzamelen. Probeer steeds rekening te houden met de proporties van uw woning en bekijk aandachtig welke materialen er met elkaar gecombineerd worden. Ook voorbeelden van moderne woningen waarbij het interieur nauw betrokken is bij de architectuur kunnen bijzonder inspirerend werken. Ga eens op onderzoek uit en verzamel alle gegevens. Hierdoor krijgt uw moderne woning steeds meer vorm en weet u wat u wilt. Door op onderstaande button te klikken kunt u inspiratie op doen voor uw moderne woning.

Materialen die gebruikt worden.

Moderne woningen hebben vaak strakke lijnen en vierkante vormen. Er zijn tal van voorbeelden als het gaat om de materialisatie. Strakke materialen, zoals beton of stucwerk kunnen mooi worden afgewisseld met bijvoorbeeld hout. De speelsheid tussen ‘harde’ en ‘warme’ materialen voegen iets toe aan de huiselijkheid en sfeer van de woning. Ook de ingekaderde ramen met behulp van stalen kozijnen kunnen het uitzicht op de tuin prachtig inkaderen. Het vormen levendige schilderijen. Bedenk u eens wat voor prachtige ruimtes hierdoor kunnen ontstaan. Lichte ruimtes waar het daglicht optimaal naar binnen komt met een prachtig uitzicht op uw tuin. Wanneer u op zoek gaat naar referenties beelden. Bekijkt u dan ook eens welke materialen u aan spreken. Dit kunt u meenemen naar het eerste gesprek.

moderne woning Moderne luxe villa met buitenhaard. Ontworpen door architectenbureau Hoogsteder architecten. Wij luisteren naar uw wensen en ideeën, brengen dit samen met onze creativiteit en expertise om u droomwoning te realiseren. Onze expertise: moderne woningen en landelijke schuurwoningen, energiezuinig en circulair bouwen. Frank Lloyd Wright stijl jaren 30 stijl jaren 30 woning

Wat kost een moderne woning?

Een moderne woning kost gemiddeld tussen de €420,= en €750,= per kubieke meter woning. De bouwkosten zijn van veel aspecten afhankelijk, daarom is op de vraag hoeveel kost een moderne woning geen eenduidig antwoord te geven. De basis van het ontwerp en de grote van de woning zijn hierin van groot belang. Daarnaast spelen het afwerkingsniveau van de woning, de conjunctuur en materialisatie van de woning ook mee in de uiteindelijke kosten van de woning. Echter geeft de kubieke meter prijs u wel een richtlijn.

 

Tijdens het eerste gesprek vragen wij naar uw budget. In onze ontwerpen houden wij rekening met het budget. Bij een eerste schetsontwerp kunnen wij u al een goede schatting geven van de prijs. Wanneer het schetsontwerp verder verfijnd wordt, kan er tussentijds door een bouwer een bouwkostenraming worden uitgevoerd. Hierdoor houd u een goed gevoel bij de bouwkosten.

architectenbureau hoogsteder architecten moderne woning voorbeelden moderne woning Moderne luxe herenhuis ontworpen door Hoogsteder architecten te Raalte architectenbureau Heino architect raalte architectenbureau wijhe

De voordelen van een modern huis

Het voordeel van een modern huis is dat u een woning krijgt die flexibel is. Uw moderne woning kan makkelijk aangepast worden, wanneer uw woonsituatie veranderd. Uw huis kan met u mee veranderen. Door de rechte lijnen en vierkante vormen heeft u een optimaal ruimte gebruik. Ook op de verdieping. U kunt de ruimte volledig benutten en zit niet met schuine lijnen door bijvoorbeeld een kap. Een ander voordeel is dat de ruimtes in elkaar over lopen waardoor u geen last heeft van bijvoorbeeld drempels. Dit kan handig zijn.

 

Wilt u graag uw mogelijkheden met ons bespreken. Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Dit kan door het invullen van onderstaande formulier of via de telefoon.

Hoogsteder architecten is uw Huis architect.