Search:
Noabershof Nijverdal, nieuwbouw plan - Hoogsteder architecten
12694
post-template-default,single,single-post,postid-12694,single-format-standard,edgt-core-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,hudson-ver-1.6, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,fade_push_text_top,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
Noabershof Nijverdal

Noabershof Nijverdal, nieuwbouw plan

In het Noabershof Nijverdal wonen jong en oud zelfstandig samen. Ze helpen en steunen elkaar, daar waar het nodig is. Deze manier van samen wonen is nog niet aanwezig in de gemeente Hellendoorn. Jos van den Born en André Odding zijn de initiatief nemers. Wij, Hoogsteder architecten, zijn hun sparringpartner voor het ontwerpen van het Noabershof.

 

 

Noaberschap, zelfstandigheid en privacy gaan hand in hand in het Noabershof Nijverdal.

 

Het Noabershof is een levensloopbestendig hof voor mensen tussen de 18 en 110 jaar. Het is een uniek concept waar noaberschap, veilig wonen en veel privacy, samen gaan. Alle voordelen van het samen wonen van jong tot oud wordt hier samengebracht. Het Noabershof Nijverdal is bedoeld voor mensen die het fijn vinden om elkaar af en toe te helpen, maar hierin geen verplichtingen willen.

 

De reden komt van de initiatiefnemers.

 

De huidige generatie senioren is energiek, ondernemend en beslist graag zelf over de loop van hun leven. Toch kun je op een bepaald punt komen dat je hulp van een ander kunt gebruiken. Daarvoor is Noabershof Nijverdal bedoeld. Jos en André, initiatiefnemers, noemen zichzelf ‘sociale wezens’, die in de samenleving staan en graag zolang mogelijk zelfstandig willen wonen. Beide hebben hun ‘lessen’ geleerd bij soortgelijke initiatieven in Zwolle, Hengelo en Rijssen. Het is belangrijk dat het een mix wordt van jong en oud, van koop en huur.

 

Het hof wordt gebouwd onder collectief particulier opdrachtgeverschap (CPO). Het is de bedoeling dat bewoners samen een Vereniging van Eigenaren vormen. Samen maken ze afspraken over wat ze van elkaar mogen verwachten. De woonvorm is niet geschikt voor einzelgängers of mensen die op hun privacy gesteld zijn. Een vorm van saamhorigheid en elkaar willen helpen, mag wel verwacht worden.

 

Locatie Noabershof Nijverdal, Reggesteyn vestiging als optie.

 

Het is fijn als de locatie van het Noabershof in Nijverdal nabij het centrum is. Op dit moment wordt er gekeken naar de mogelijkheden op het terrein van het huidige Reggesteyn, locatie Willem de Clercqstraat.

 

Wilt u de ontwikkelingen van het hof volgen?

 

Dat kan via de website noabershofnijverdal.nl. U kunt u aanmelden als belangstellende en de meest recente informatie over dit project lezen.

Share Post