Search:
Moderne havezate - Hoogsteder architecten
12984
post-template-default,single,single-post,postid-12984,single-format-standard,edgt-core-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,hudson-ver-1.6, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,no_animation_on_touch,fade_push_text_top,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
luxe moderne landhuis luxe villa bouwen

Moderne havezate

Hoogsteder architecten had de eer om deze luxe en moderne havezate te mogen ontwerpen. Een luxe buiten villa met prachtige ruimtes en uitzicht. Het resultaat is een hoofdwoning met aan de achterzijde veel zicht, waardoor de bewoners volop kunnen genieten van hun tuin. Tevens is hier een overdekte buitenruimte met houtkachel geïntegreerd, waardoor men kan genieten, ook als het weer iets minder is. Het geheel, van binnenruimte en buitenruimte, gaat naadloos in elkaar over en sluit aan bij het totale uitwerking van het ontwerp.

 

luxe moderne grote villa

 

luxe moderne landelijke villa

Moderne havezate, de bijgebouwen.

 

Naast de hoofdwoning staan twee bijgebouwen. Echter doet de naam bijgebouwen hen niet volledige eer aan. Aangezien het schitterende ruimtes zijn. Ze dienen, aan de ene zijde als schuur en aan de ander zijde als extra verblijfsruimte. Qua opzet en uitstraling zijn deze twee gebouwen anders gematerialiseerd dan de hoofdwoning. Dit refereert naar de vroege havezaten. Deze hadden altijd een duidelijk hoofdgebouw met daarnaast twee bijgebouwen.

 

 

moderne nieuwbouw havezate

 

Moderne materialen, voor de luxe havezate.

Voor de havezate is gekozen om de materialen van hoofdgebouw en bijgebouw op elkaar af te stemmen, maar wel onderscheidend te maken. Zodat hoofd- en bijgebouwen duidelijk onderscheidend zijn van elkaar. Er is gekozen voor hout als afwerking van de gevels in combinatie met wit stucwerk. Zo komt er bij het hoofdgebouw de zichtbare tonen van het ware hout, duidelijk naar voren, in combinatie met wit gestucte gevels. Bij de bijgebouwen is er gekozen voor hout in de kleur antraciet. Op alle daken worden dezelfde dakpannen gelegd.

 

Wat is een havezate?

Het ontwerp refereert naar de vroegere havezate. Dit wordt gedaan door de opbouw van de verschillende woon-, werk-, en hobbyruimtes dusdanig te positioneren ten opzichte van elkaar dat het de structuur krijgt van een havezate. Een havezate was vroeger een grote boerderij met veel land. Later werd de benaming gebruikt voor luxe landhuizen, waarvan de bewoners speciale rechten genoten.

 

Wilt u graag meer weten over deze moderne havezate of over uw eigen ontwerp voor een havezate, neem dan contact met ons op.

Neem contact met ons op

 

 

nieuwe kantoor Ron van architectenbureau hoogsteder architecten lokaal architectenburau met landelijke projecten

Ron Hoogsteder

Hoogsteder architecten

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KLANTEN REVIEW

 

Reviews

 

 

 

Share Post